Sari direct la conținut

Radu Berceanu, despre situatia de la UMF Targu Mures: Nu se poate ca la fiecare chestiune UDMR sa ameninte cu plecarea

HotNews.ro
Radu Berceanu la B1 TV, Foto: Captura B1TV
Radu Berceanu la B1 TV, Foto: Captura B1TV

Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat miercuri seara, in cadrul emisiunii „Sub semnul intrebarii” difuzata de B1 TV, ca nu i se pare normal ca, la fiecare problema, UDMR sa ameninte cu plecarea din Coalitia de guvernare daca conditiile date nu vor fi implinite. Acesta a admis posibilitatea ca situatia de la UMF Targu Mures sa reprezinte totusi o problema mai delicata pentru UDMR.

„Nu mi se pare in regula ca orice chestiune sa ajunga la iesirea de la guvernare, pentru orice problema sa fie invocata iesirea de la guvernare. Asta probabil e o problema foarte sensibila pentru ei, eu credeam ca mai importanta e criza economica. Inteleg ca mai mult este o problema de sefii si de guvernari”, a spus Berceanu.

Senatorul PDL a mai spus ca participarea la guvernare este o resposabilitate comuna pentru intreaga Coalitie si ca oricum se va gasi o solutie in cazul Targu Mures.

„Probabil ca acolo in zona PDL ar putea sa piarda voturi. Cred ca participarea la guvernare este o responsabilitate comuna. Pana la urma tot se va ajunge la o solutie”, a incheiat Radu Berceanu.

Vicepremierul Marko Bela a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca UDMR ar putea iesi de la guvernare daca UMF Targu Mures nu va dispune de educatie in limba maghiara.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro