Sari direct la conținut

VIDEO Rafael Nadal și-a anunțat retragerea din tenis / Care va fi ultimul turneu oficial

HotNews.ro
VIDEO Rafael Nadal și-a anunțat retragerea din tenis / Care va fi ultimul turneu oficial
Rafael Nadal / Foto: Imago via GOLAZO.ro

Spaniolul Rafael Nadal, „regele zgurii” și unul dintre cei mai mari jucători din istoria acestui sport, și-a anunțat joi retragerea din tenisul profesionist.

Nadal, în vârstă de 38 de ani, va juca ultima oară pentru Spania la finala Cupei Davis din noiembrie, de la Malaga.

Jucătorul care a câștigat de 14 ori Roland Garros a postat pe Instagram un clip video, însoțit de mesajul „Multe mulțumiri tuturor” în 12 limbi.

„Sunt aici pentru a vă anunța că mă retrag din tenisul profesionist. Realitatea este că au fost niște ani dificili, în special ultimii doi. Nu cred că am fost capabil să joc fără limitări”, spune el în mesajul video.

„Sunt foarte încântat că ultimul meu turneu va fi Cupa Davis, în care îmi voi reprezenta țara. Se închide un cerc, pentru că una dintre primele mele bucurii a fost finala de la Sevilla din 2004”, a spus marele tenismen spaniol.

Faza eliminatorie a Cupei Davis se va juca în perioada 19-24 noiembrie.

Cariera lui Nadal a fost afectată de accidentări și a ratat Roland Garros 2023, iar anul acesta a fost învins în primul tur de germanul Alexander Zverev.

El a câștigat ultimul său titlu la Roland Garros în 2022 și a părăsit zgura pariziană cu un bilanț uluitor de 112 victorii și 4 și înfrângeri.

Nadal a mulțumit familiei și echipei sale pentru cariera sa de excepție, accentuând în mod special rolul unchiului Toni, care i-a fost antrenor în cea mai mare parte a timpului petrecut pe teren.

„Cred că, datorită lui, am reușit să depășesc multe situații dificile din cariera mea sportivă”, a spus Nadal.

Pentru fanii săi, Nadal a spus: „Nu vă pot mulțumi îndeajuns pentru ceea ce m-ați făcut să simt. Tot ceea ce am trăit a fost un vis devenit realitate”.

„Plec cu absoluta liniște sufletească că am dat tot ce am avut mai bun”, a adăugat el.

INTERVIURILE HotNews.ro