Sari direct la conținut

Raport KPMG: Romania, pe ultimul loc la atragerea fondurilor UE, intre statele central-est europene. Lectii pentru urmatorul cadru financiar

HotNews.ro, EurActiv.ro

Rata media a platilor pe proiecte cu fonduri europene, pentru cele 10 noi state membre din zona central-est europeana s-a ridicat la 44%, pe perioada 2007-2012, arata un raport publicat luni, 13 mai de catre KPMG. Romania se afla pe ultimul loc, cu 12%. Cea mai buna performanta o inregistreaza Estonia si Lituania, cu o rata a platilor de 59%. Tot pe ultimul loc si la rata de contractare – 70%, fata de 83% cat este media in cele zece tari analizate. Raportul traseaza cateva concluzii folositoare pentru urmatoarea perioada de programare, 2014-2020.

Raportul KPMG arata ca un indicator relevant este raportul dintre contractare si plati. Nici aici tara noastra nu sta cu mult mai bine, decalajul intre contractare si plati fiind de 58%, fiind urmata de Bulgaria, care are rata de contractare de 100% insa plati de numai 34%, deci un decalaj de 66% intre contracte si plati.

Citeste articolul integral si comenteaza pe uelive.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro