Sari direct la conținut

Rapperul american Kanye West stârnește noi controverse. „Vestea excelentă” dată de Rusia

HotNews.ro
Kanye West, Foto: RICHARD ELLIS / UPI / Profimedia
Kanye West, Foto: RICHARD ELLIS / UPI / Profimedia


Rapperul american Kanye West, care a stârnit în mod repetat polemici în Statele Unite, se află la Moscova pentru o vizită privată, a anunţat duminică presa rusă, scrie Agerpres, citând AFP.

Muzicienii occidentali au evitat în general Rusia de la începutul ofensivei din Ucraina, în februarie 2022, care a dus la o avalanşă de sancţiuni la adresa Moscovei şi la o criză gravă în relaţiile cu Occidentul.

„Kanye West este la Moscova! Este o veste excelentă, el se află în centrul capitalei”, a anunţat producătoarea Iana Rudkovskaya, citată de agenţia de presă de stat TASS.

Ksenia Sobciak, o fostă candidată la preşedinţia Rusiei, a postat pe Telegram o scurtă înregistrare video care, potrivit ei, îl arată pe rapperul american pe acoperişul celebrului centru comercial GOUM, privind spre Piaţa Roşie.

Potrivit lui Sobciak, Kanye West s-ar afla la Moscova pentru a „sărbători cea de-a 40-a aniversare a prietenului său Gosha Rubchinskiy”, un designer rus la modă.

Kanye West, care şi-a exprimat în trecut admiraţia pentru preşedintele rus, Vladimir Putin, a provocat controverse în ţara sa natală după ce, printre altele, l-a elogiat pe Adolf Hitler.

Artistul, cunoscut de asemenea pentru brandul său Yeezy, a devenit un paria al show-business-ului după ce a făcut o serie de remarci antisemite, în 2022, notează AFP. Mai multe mărci, printre care Adidas, Gap şi Balenciaga, au rupt legăturile cu el.

INTERVIURILE HotNews.ro