Sari direct la conținut

Reacția Cisco, după ce HotNews.ro a scris că e vizată de investigația privind posibila trucare a unor licitații IT în România

HotNews.ro
Logo Cisco in Bucuresti, Foto: LCVA / Dreamstime.com
Logo Cisco in Bucuresti, Foto: LCVA / Dreamstime.com

Grupul american de tehnologie Cisco a reacționat joi, la solicitarea HotNews.ro, cu privire la informațiile privind faptul că ar fi vizată de investigația din piața IT demarată de Consiliul Concurenței. „Nu facem comentarii cu privire la investigațiile în derulare și cooperăm cu autoritățile.”, a declarat pentru HotNews.ro Łukasz Dąbrowski, manager de comunicare în cadrul grupului Cisco.

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație pe piața comercializării de echipamente IT&C, fiind vizate proceduri din perioada 2019-2024 aferente unor proiecte de infrastructuri IT, a anunțat miercuri pe bursă grupul Bittnet Systems.

Două firme din acest grup, Dendrio Solutions și Dataware Consulting, sunt vizate.

Un anunț separat a fost făcut și de Trencadis, care a dezvăluit că sunt controale inopinate „la mai multe firme, distribuitori și un furnizor de tehnologie”.

Și firma Arctic Stream a informat miercuri investitorii pe bursă că a fost vizată de inspecția făcută de Consiliul Concurenței la mai multe companii din sectorul IT din România.

Mai multe surse din industrie au precizat miercuri pentru HotNews.ro că „investigația vizează furnizorul american de tehnologie Cisco, distribuitorii tehnologiei sale și 10 firme care folosesc echipamentele în implementarea de sisteme IT&C”.

Potrivit legii, orice inspecție inopinată a Consiliului Concurenței se poate face doar după declanșarea unei investigații și obținerea unui ordin judecatoresc.

Oficialii Consiliului Concurenței nu au putut fi contactați pentru declarații în legătură cu această nouă investigație.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro