Sari direct la conținut

Recorduri pe Wall Street pentru Nasdaq și S&P 500, după anunțul Fed

HotNews.ro
Wall Street, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Wall Street, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Nasdaq și S&P 500 au stabilit miercuri noi recorduri după cifrele peste așteptări privind inflația din SUA, în timp ce Dow Jones a scăzut ușor în fața unei Rezerve Federale americane care a menținut dobânzile, potrivit AFP.

  • Indicele Dow Jones a scăzut cu 0,09%, până la 38.712,21 puncte.
  • Indicele Nasdaq, dominat de acțiunile pe tehnologie, a urcat cu 1,53%, la 17.608,44 puncte, stabilind al 16-lea record al anului.
  • Indicele S&P 500 a depășit, de asemenea, al 28-lea record, urcând cu 0,85% la 5.421,03 puncte și stabilindu-se pentru prima dată peste pragul de 5.400 de puncte.

Investitorii au început prin a sărbători publicarea indicelui prețurilor de consum IPC pentru Statele Unite care, spre surprinderea analiștilor, a scăzut ușor în luna mai.

Inflația a încetinit la 3,3% în ritm anual, de la 3,4% în aprilie, o ușurare după revenirea de la începutul anului.

Pe o lună, prețurile au rămas identice cu cele din aprilie.

„Raportul privind inflația din această dimineață a fost grozav. Investitorii au reacționat trimițând acțiunile pe lună și randamentele obligațiunilor la pământ”, a rezumat sesiunea José Torres, economist la Interactive Brokers.

Acest entuziasm a fost oarecum atenuat în a doua jumătate a sesiunii de atitudinea Rezervei Federale (Fed) care, așa cum era de așteptat, a lăsat ratele neschimbate la nivelul lor ridicat, dar și-a redus și proiecțiile privind reducerile de rate în acest an.

Membrii Fed văd acum doar o singură reducere a ratei dobânzii în 2024.

Președintele Fed, Jerome Powell, a avertizat că cifrele vor trebui să arate o scădere a inflației timp de mai multe luni înainte de a putea fi lansată reducerea ratei.

Dolarul, care s-a întărit odată cu scăderea euro la începutul săptămânii, în urma alegerilor europene, a pierdut mult din teren pe măsură ce perspectiva unei reduceri a dobânzii în acest an a devenit mai puternică.

Dolarul a pierdut 0,60% față de euro, ajungând la 1,0806 dolari pentru un euro în jurul orei 20:00 GMT.

Pe piața obligațiunilor, randamentele s-au retras, randamentul la doi ani, cel mai sensibil la modificările ratelor overnight ale Fed, scăzând la 4,76%, de la 4,83% în ziua precedentă.

Randamentul la zece ani a scăzut la 4,32%, de la 4,40% marți.

Pe piața bursieră, Apple a continuat să fie vedeta, investitorii adoptând impactul anticipat asupra vânzărilor viitoare de iPhone și iPad al integrării capacităților de inteligență artificială (AI) în dispozitivele sale.

Luni, grupul Apple a dezvăluit Apple Intelligence, noul său nomenclator generativ de inteligență artificială, care va fi utilizat de acum înainte în toate dispozitivele sale, de la iPhone-uri la Mac-uri.

INTERVIURILE HotNews.ro