Sari direct la conținut

Red Velvet Cake- tortul "de catifea rosie"

HotNews.ro
Red Velvet Cake, Foto: Alina Barbu
Red Velvet Cake, Foto: Alina Barbu

Povestea cu torturile e cam asa: sunt facute sa impresioneze si sa simti ca sunt motiv de sarbatoare. Iar cand capata nuante purpurii si vin imbracate in crema de branza fina, atunci cu siguranta nu vei rezista sa gusti doar o felie. La fel se intampla si cu Red Velvet Cake, o reteta americana ce te va cuceri din prima. Si nu iti trebuie un motiv de sarbatoare ca sa il gatesti. E suficient sa stii ca vine weekendul si va fi proiectul tau dulce din bucatarie.

Ingrediente (pentru un tort 20cm / 10 portii):

Blaturi:

  • 280g unt
  • 280g zahar
  • 5 oua
  • 280g faina
  • 3 ligurite praf de copt
  • 2 linguri smantana
  • 50g cacao
  • 80g ciocolata (70% cacao)
  • 1 lingurita (rasa) pudra colorant alimentar rosu

Crema:

  • 400g crema de branza
  • 150g unt
  • 75g zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • coaja de la ½ lamaie

Mod de preparare:

Untul moale (lasat la temperatura camerei cel putin 45 de minute) ajunge intr-un bol cu zaharul. Le mixezi impreuna destul de mult, pana cand zaharul dispare aproape tot si amestecul e cremos. Adauga pe rand, in el, ouale si mixeaza bine dupa fiecare in parte. Incorporeaza faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua. Apoi, smantana, ciocolata topita si colorantul alimentar.

Imparte aluatul in 3 tavi (20cm) tapetate cu hartie de copt si coace blaturile la 180C, timp de 20-25 minute (sau pana cand o scobitoare infipta in mijlocul lor iese curata). Lasa blaturile sa se raceasca timp de 5 minute in tavi, apoi scoate-le pe un gratar si lasa-le sa se raceasca de tot.

Intre timp, pregateste crema. Mixeaza crema de branza cu zaharul pudra, extractul de vanilie, untul moale (lasat cel putin o jumatat de ora la temperatura camerei) si coaja de lamaie. Pune crema la rece pana cand o vei folosi.

In principiu, trebuie sa treaca macar cateva ore inainte sa poti asambla tortul. Daca e nevoie, niveleaza blaturile. Adica…taie-le un capac, astfel incat sa obtii 3 blaturi egale in grosime.

Si poti incepe sa construiesti: un blat, un strat de cativa milimetri de crema (Degustatorii mei ar fi apreciat mai multa. So… dubleaza cantitatile de ingrediente si joaca-te!), un blat, un strat de crema si tot asa inclusiv un strat de crema la suprafata tortului. Pune la rece macar 10 minute inainte sa imbraci tortul intreg cu crema. (Nu te pricepi? Lasa-l aproape naked¬adica unge-l doar putin la suprafata si va arata la fel de bine.) Lasa-l din nou la rece cateva ore inainte sa il tai.

Alina e jurnalist, dar cand face pauza de stiri e cofetareasa in bucataria ei sau in laborator la Dulce Bun. Scrie despre deserturi si povestile lor pe ciocolatasivanilie.ro.

Citeste si Briose cu afine – un desert pentru diminetile de weekend

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro