Sari direct la conținut

Reff & Asociații și Deloitte România au asistat fondul de investiții SARMIS Capital în preluarea pachetului majoritar al producătorului de hârtie MG-Tec Industry

Reff & Asociații și Deloitte România au asistat fondul de investiții SARMIS Capital în preluarea pachetului majoritar al producătorului de hârtie MG-Tec Industry
Echipa Deloitte Foto: Deloitte România

O echipă multidisciplinară formată din avocați din cadrul Reff & Asociații și din consultanți financiari și fiscali din cadrul Deloitte România au asistat fondul de investiții SARMIS Capital în preluarea pachetului majoritar al producătorului de hârtie MG-Tec Industry. Tranzacția a fost finalizată în luna octombrie 2024, în urma obținerii aprobărilor din partea autorităților de reglementare.

În urma acestei preluări, SARMIS Capital va susține MG-Tec Industry în procesul de expansiune internațională. Producătorul de hârtie deține în prezent trei unități de producție moderne situate în orașul Dej, județul Cluj, și un portofoliu diversificat de produse, care include role jumbo, hârtie igienică, prosoape de bucătărie, șervețele și role medicale, comercializate atât sub mărci proprii, cât și sub mărci private.

„Am colaborat foarte bine cu echipa Reff & Asociații în cadrul acestui proiect – m-am bucurat să am alături o echipă care m-a ajutat să găsesc rapid și pragmatic soluții eficiente care au sprijinit tempo-ul tranzacției și dorința părților implicate de a finaliza cu succes o investiție într-un domeniu important”, a declarat Cătălin Oroviceanu, Partener, SARMIS Capital.

Avocații de la Reff & Asociații | Deloitte Legal implicați în proiect, coordonați de Georgiana Singurel, Partener și Liderul Practicii de drept comercial și fuziuni și achiziții, au asigurat servicii juridice complexe pe tot parcursul tranzacției, acoperind etapa de due diligence juridic, care a presupus o analiză complexă din multiple unghiuri, precum și asistență în faza de structurare și implementare a tranzacției. De asemenea, experții juridici au asistat SARMIS Capital în etapele de pregătire și negociere a documentației, de semnare și de finalizare, ulterior îndeplinirii condițiilor suspensive aplicabile. Echipa a fost formată din Ștefan Cărămidă, Senior Managing Associate, care a fost implicat în toate fazele esențiale ale proiectului și a lucrat îndeaproape în cadrul procesului de due diligencecu Adrian Radu, Senior Associate,  Ovidiu Bălăceanu, Senior Managing Associate, și Călin Cosma, Senior Associate, care au acoperit aspectele legate de autorizații (inclusiv autorizații de mediu), Adrian Coman, Senior Managing Associate, specializat pe aspecte de ajutor de stat, Bogdan Vlad, Senior Associate, din echipa de drept bancar și finanțări, și Diana Stan, Managing Associate, din echipa de drept imobiliar. Din cadrul Deloitte România, echipa implicată în proiect a asigurat serviciile de due diligence financiar, prin contribuția lui Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Vlad Bălan, Director, a Silviei Mihu și Laurei Necșuliu, Manageri, și a Andreei Dobrotă, Associate, din departamentul Consultanță Financiară. De asemenea, consultanții fiscali Dan Bădin, Partener, Laura Bobar, Senior Manager, Alexandra Gheorghe, Manager, și Ștefania Samson, Consultant, din departamentul Servicii Fiscale, au asigurat etapa de due diligence fiscal. Proiectul a beneficiat și de contribuția lui Alexandru Reff, Country Managing Partner, Deloitte România și Moldova.

„Echipa noastră multidisciplinară a asigurat asistență în toate etapele acestei tranzacții, oferind clientului nostru SARMIS Capital o viziune amplă și detaliată asupra companiei pe care urma să o preia. Complexitatea proiectului a fost generată de specificul sectorului de activitate al MG-Tec Industry și de aspectele multiple pe care le-a acoperit analiza noastră, ce a necesitat expertiză în diverse arii de practică – drept comercial, mediu, finanțări, imobiliar, dreptul muncii, consultanță financiară și fiscală. Suntem recunoscători că am avut ocazia de a contribui la succesul uneia dintre cele mai importante tranzacții din domeniul producției de hârtie”, a declarat Georgiana Singurel, Partener, Reff & Asociații | Deloitte Legal, și Liderul Practicii de drept comercial și fuziuni și achiziții.

Fondul de private equity SARMIS Capital, înființat în 2019 de către o echipă autohtonă, investește în companii din majoritatea sectoarelor de activitate atât din România, cât și din Europa Centrală și de Est. În cei peste 15 ani de activitate, fondul a fost implicat în 20 de tranzacții, a investit peste 230 de milioane de euro și a obținut finanțări bancare de peste 250 de milioane de euro pentru companiile din portofoliu.

Reff & Asociații | Deloitte Legal, una dintre cele mai importante societăți de avocați din România, oferă servicii ce acoperă domeniile financiar-bancar, concurență, dreptul muncii, energie și mediu, insolvență, consultanță juridică de management, litigii, drept societar, fuziuni și achiziții, sectorul public și drept imobiliar, precum și optimizarea proceselor juridice și implementarea noilor tehnologii. Firma reprezintă România în rețeaua globală Deloitte Legal, care are peste 2.500 de avocați în 80 de țări.

Pentru mai multe informații despre Reff & Asociații | Deloitte Legal, accesați www.reff-associates.ro. Pentru mai multe informații despre rețeaua globală Deloitte Legal, accesați secțiunea web dedicată.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță fiscală și juridică, consultanță, consultanță financiară și managementul riscului către aproximativ 90% din companiile prezente în topul Fortune Global 500® și către mii de companii din sectorul privat. Experții firmei contribuie la atingerea unor rezultate măsurabile și de durată, care ajută la consolidarea încrederii în piețele de capital, care permit companiilor să se transforme, să prospere și să deschidă calea către o economie mai puternică, către o societate mai echitabilă și o lume sustenabilă. Cu o istorie de peste 175 de ani, Deloitte acoperă peste 150 de țări și teritorii. Obiectivul său este să creeze un impact vizibil în societate cu ajutorul celor aproximativ 460.000 de profesioniști la nivel mondial.

Deloitte România este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din țara noastră și oferă, în cooperare cu Reff & Asociații | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanță fiscală, servicii juridice, de consultanță și managementul riscului, consultanță financiară, soluții de servicii și consultanță în tehnologie, precum și alte servicii adiacente, prin intermediul a 3.200 de profesioniști.

Pentru a afla mai multe despre rețeaua globală a firmelor membre, vă rugăm să accesați www.deloitte.com/ro/despre.

Articol susținut de Deloitte România