Sari direct la conținut

Renault va produce în Slovenia noul Twingo electric, model care va costa de la sub 20.000 de euro

HotNews.ro
Renault va produce în Slovenia noul Twingo electric, model care va costa de la sub 20.000 de euro
Renault new Twingo electric (foto Miguel MEDINA / AFP Profimedia)

Renault a semnat un acord cu autoritățile din Slovenia pentru a produce la uzina din Novo Mesto noul model electric de oraș Twingo, o mașină care va fi lansată în 2026 și va face parte dintr-un „club select” de mașini electrice produse în Europa, care vor avea și o variantă accesibilă la preț.

Renault a anunțat în noiembrie 2023 că va utiliza numele Twingo pentru un mic model de oraș care va fi lansat în 2026 și care va costa de la sub 20.000 de euro în Europa, înainte de aplicarea subvențiilor oferite cumpărătorilor de mașini electrice.

Producția la uzina din Slovenia a scăzut de la 210.000 de mașini în 2018, la 60.000 anul trecut. Asamblarea noului model va relansa activitatea uzinei.

Acum, Renault anunță că Twingo electric va fi produs la uzina din Slovenia, unde timp de muți ani a fost produs și modelul Twingo cu motor convențional.

Renault spunea că își propune ca prin mai multe moduri să reușească să reducă puternic costurile de producție la Twingo electric – și mai ales pe cele cu bateriile.

Șefii Renault spuneau că nu este nevoie să pui baterii scumpe, grele și de prea mare capacitate pe mașini electrice care sunt conduse aproape tot timpul în oraș, pe distanțe scurte și la viteze mici.

Uzina slovenă funcționează din anii 70, are 1.400 de angajați și este faimoasă pentru modelul Clio. Presa slovenă a scris că obiectivul ar putea fi o producție anuală de 150.000 de mașini și că sunt premise să fie create 300 de locuri de muncă.

Surse AFP, zonebourse.com

INTERVIURILE HotNews.ro