Sari direct la conținut

Republica Moldova vrea o cooperare stransa cu Rusia, pentru a obtine imprumutul cerut de Vladimir Voronin de la Moscova

HotNews.ro

Republica Moldova incearca sa isi dezvolte cooperarea cu Rusia. In numele unor relatii mai stranse, liderii de la Chisinau le vor solicita autoritatilor ruse acordarea unui imprumut, a anuntat vicepremierul moldovean, Valeriu Lazar, inaintea vizitei sale de vineri la Moscova, informeaza Mediafax.

Valeriu Lazar, care ocupa si postul de ministru al Economiei, se afla in vizita in capitala Rusiei, unde va participa la reuniunea Consiliului Economic al Comunitatii Statelor Independente, CSI. „Rusia este principalul aliat strategic al Moldovei. Tara noastra este foarte interesata de o colaborare stransa cu Rusia”, a declarat joi acesta, potrivit agentiei de presa citate.

O cooperare care va ajuta cele doua tari sa faca fata crizei economice globale, sustine Lazar. Declaratiile ministrului moldovean al Economiei vin in contextul in care premierul Vlad Filat a anuntat ca integrarea Republicii Moldova in Uniunea Europeana si depasirea crizei economice sunt principale prioritati ale Guvernului sau.

In luna iunie, premierul rus Vladimir Putin a declarat ca va oferi Chisinaului un imprumut de 550 de milioane de dolari. Banii au fost solicitati pentru programe de investitii, de fostul presedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin. Negocierile pentru acordarea banilor nu s-au incheiat nici pana acum.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro