Reteta saptamanii: salata de ridichi si portocale cu sos de scortisoara
Zici scortisoara, te duci cu gandul la vin fiert si turta dulce. Ce altceva se mai poate face cu aceasta mirodenie veche de cand lumea?
Scortisoara se foloseste de aproape 4.000 de ani ca remediu natural impotriva crampelor musculare, durerilor de articulatii, indigestiei, dar si in cazul lipsei poftei de mancare. Indienii si chinezii o foloseau ca remediu in cazul racelii, pentru problemele de circulatie si digestie. Multi cred in proprietatile ei afrodisiace.
Daca in bucataria occidentala este folosita pentru aromatizarea prajiturilor, in cea orientala este utilizata la condimentarea mancarurilor.
Iata o reteta de salata in care scortisoara este ingredientul principal.
Sos vinaigrette:
1/3 ceasca de ulei de masline
1/4 ceasca de suc de lamaie
2 linguri de suc de portocala
2½ lingurite de zahar
1 lingurita de scortisoara macinata
1/2 lingurita chimen macinat
1 varf de piper rosu macinat
1 varf de sare
Ingrediente salata:
3 portocale fara samburi, fara coaja, taiate felii
cateva ridichi proaspete, taie felii subtiri
frunze de spanac sau spanac din conserva
1/4 ceasca de migdale prajite, maruntite
Intr-un vas mic, amestecati ingredientele sosului vinaigrette, iar intr-unul mai mare, ingredientele salatei, cu exceptia migdalelor.
Inainte de a o servi, amestecati jumatate din sosul vinaigrette cu salata. Puneti migdalele pe deasupra. Serviti restul sosului la masa.
Sursa: organicauthority.com