Sari direct la conținut

Revista presei din Muntenia, 24.07.2007

HotNews.ro

Eveniment

Cadavrele animalelor, in putrefactie la Protan. Miros insuportabil de carne aflata in putrefactie. Asta suporta de cateva zile, locuitorii aflati in vecinatatea Societatii Comerciale Protan, de la marginea Ploiestiului.

Nici amenda de 20.000 de lei primita joia trecuta, din partea Garzii de Mediu, nu a fost suficienta ca sa miste nesimtirea conducerii si sa ia masurile de prevenire a izbucnirii unei epidemii. In cele din urma,

Politia Municipiului Ploiesti s-a sesizat din oficiu si a impus firmei Protan sa ia de urgenta masurile de eliminare a focarului de infectie. (Republicanul)

Primul strand ploiestean in nocturna. Incepand de astazi prahovenii cu chef de distractie dar cu putin timp la dispozitie isi pot petrece cateva ore de relaxare la Strandul PECO atat ziua cat si noaptea.

Conducerea strandului a hotarat prelungirea programului de functionare pana dupa miezul noptii date fiind conditiile atmosferice, oferindu-le astfel prahovenilor un loc in care sa poata uita de caldura insuportabila din locuintele acestora. Intr-o atmosfera similara cu cea de la malul marii,

Strandul PECO isi ofera serviciile la doar o aruncatura de bat de Ploiesti – aproximativ 500 de metri de podul peste Teleajen. (Republicanul)

Administrativ

Salvamontistii din Busteni, salvati de Consiliul Local. Consiliul Local Busteni a acceptat avansarea profesionala a noua dintre cei 15 componenti ai Formatiei de Salvamont Busteni. (Prahova)

Prefectul de Ialomita ameninta Amonil-ul cu plangere penala. Prefectul Marinica cazacu ameninta Combinatul chimic Amonil cu depunerea unei plangeri penale, deoarece considera suspect faptul ca acesta nu functioneaza la parametric normali. (Ialomita)

Economic

100 de milioane de euro pentru IMM-urile din Prahova . Fondul European de Investitii va infiinta, cel mai probabil in septembrie, un cont si un birou in Romania pentru a gestiona cele 100 de milioane de euro din programul JEREMIE, dedicat intreprinderilor mici si mijlocii.

Programul JEREMIE presupune ca 100 de milioane de euro sa ajunga sub forma de imprumuturi la IMM-uri.

Creditele vor fi acordate prin intermediul unor institutii financiare care vor fi selectate de expertii Fondului European de Investitii (FEI).

“Selectia poate dura o luna sau o jumatate de an”, a explicat Stefan Ciobanu, director in cadrul Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS), Ministerul Economiei si Finantelor.

Potrivit acestuia, cel mai probabil in septembrie FEI va deschide un birou in acest scop la Bucuresti si va demara selectia acestor institutii. (Prahova)

APIA Giurgiu a fost acreditata de Comisia Europeana . Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura – Sucursala Giurgiu a fost vizitata de echipa de auditori a Comisiei Europene. Misiunea de audit a Comisiei Europene s-a desfasurat pe teritoriul Romaniei in perioada 02 – 06 iulie 2007.

Echipa de audit a fost constituita din domnii Tomi Hotakainen si Fernando Fati, care au poposit in orasul Giurgiu in data de 04 iulie anul acesta, la sediul APIA – Sucursala Giurgiu, cu extindere la centrele locale Comana si Valea Plopilor. (Jurnal Giurgiuvean)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro