Sari direct la conținut

Rival pentru PSG? Cel mai bogat om din Europa cumpără un club de fotbal din Paris

HotNews.ro
Rival pentru PSG? Cel mai bogat om din Europa cumpără un club de fotbal din Paris
Bernard Arnault la o partidă de tenis disputată la ediția de anul acesta a Roland Garros, FOTO: Christophe Saidi / Sipa Press / Profimedia

Familia lui Bernard Arnault, cel mai bogat om din Europa, urmează să investească în clubul de fotbal Paris FC, alături de Red Bull, scrie Business Insider despre o afacere care are potențialul de a contesta dominația lui PSG asupra fotbalului francez.

Surse apropiate de discuții au declarat pentru Bloomberg că familia Arnault intenționează să cumpere o cotă de 55% din clubul aflat în prezent în liga a doua a fotbalului francez, înainte de a achiziționa apoi și cota de 30% deținută de Pierre Ferracci, președintele actual al Paris FC.

Red Bull urmează să preia restul de 15% din părțile sociale ale clubului.

După ultimele evoluții de pe bursă averea lui Bernard Arnault, în vârstă de 75 de ani, a crescut din nou la aproape 200 de miliarde de dolari, miliardarul francez care a fondat gigantul de produse de lux LVMH recuperând practic toate pierderile înregistrate de la începutul anului.

Bloomberg estimează acum averea sa la 191 de miliarde de dolari, el fiind al patrulea cel mai bogat om din lume, după Elon Musk, Mark Zuckerberg și Jeff Bezos. La începutul acestui an Arnault a fost singurul miliardar al planetei cu o avewre estimată la peste 200 de miliarde de dolari.

Deocamdată nu este clar dacă familia Arnault intenționează să investească în Paris FC, liderul din Ligue 2 după 8 etape, la nivelul la care o face în PSG Qatar Investment Authority, fondul suveran de investiții al Qatarului care deține gigantul din capitala franceză.

Familia Arnault va cumpăra Paris FC alături de Red Bull

Însă asocierea cu Red Bull, care l-a convins recent pe Jurgen Klopp să i se alăture ca director global pentru fotbal, sugerează că mutarea nu va fi una doar de dragul publicității pentru numeroasele branduri deținute de LVMH.

Bloomberg transmite de asemenea că decizia de a cumpăra Paris FC a fost luată de Bernard Arnault împreună cu cei 5 copii ai săi, toți cu funcții importante în cadrul LVMH.

Deși nu este unul dintre cluburile de tradiție ale fotbalului francez, Paris FC are o istorie interesantă cel puțin în ceea ce privește legăturile cu PSG.

Paris FC a fost fondat în 1969 și doar un an mai târziu s-a unit cu Stade Saint-Germain pentru a forma actualul PSG. Însă doi ani mai târziu Paris FC s-a scindat de PSG și a jucat de atunci sub acest nume.

Spre deosebire însă de PSG el nu a cunoscut vreodată succese majore în fotbalul francez, jucând pentru majoritatea istoriei sale în ligile de amatori. Clubul a jucat ultima oară în prima divizie a fotbalului francez în sezonul 1978-1979.

INTERVIURILE HotNews.ro