Rivala lui Jamie Oliver: Nu sunt adepta hranei naturale!
Delia Smith, principala concurenta a renumitului bucatar Jamie Oliver, a declarat ca este impotriva hranei organice care, dupa parerea ei, a devenit o moda. Consumarea hranei naturale a fost sustinuta in numeroase randuri de catre bucatarii Jamie Oliver si Hugh Fearnley-Whittingstall.
Regina artei culinare, care publica retete de peste 30 de ani, risca sa-i infurie pe toti sustinatorii mancarurilor naturale: ea a declarat ca „iubeste” mazarea la conserva, importata din Kenia.
De asemenea, Delia (66 de ani) a sugerat ca puii crescuti cu ingrasaminte, metoda condamnata adesea de bucatarii Jamie Oliver si Hugh Fearnley-Whittingstall, ar avea o importanta cruciala in hranirea oamenilor saraci.
„Daca toata lumea ar incepe sa manance natural, acest lucru ar fi dezastruos pentru Lumea a Treia”, a declarat Delia.
„Nu fac politica, pentru ca nu ma pricep. Ma voi rezuma la gatit. Nu-mi place nici mie metoda cresterii puilor pe banda, dar sunt constienta de saracia din anumite zone ale lumii si trebuie sa facem cumva, astfel incat toata lumea sa aiba suficienta mancare”, a mai spus Smith.
„Daca merg intr-un magazin si vreau sa cumpar niste sfecla, o voi lua pe cea care arata cel mai bine. Daca este naturala, s-ar putea s-o cumpar. Daca nu este, cu siguranta o voi cumpara”, sustine bucatareasa britanica.
Astazi, Delia Smith si-a lansat cartea de retete culinare „How to Cheat in Cooking”. Cartea se adreseaza oamenilor ocupati sau fara suficienti bani, care vor sa faca ceva de mancare rapid si ieftin. Printre ingredientele mentionate in carte se numara cartofii congelati sau carnea de miel tocata, ce contine conservanti.
„Acest mod de a gati s-a adaptat zilelor noastre. Nu este o solutie pentru fiecare zi, dar este buna pentru zilele in care nu avem timp”, a mai spus Delia.
Specialistii in domeniu se asteapta ca aceasta carte sa aiba cel mai mare succes dintre toate publicatiile de retete culinare aparute pana acum.
Surse: telegraph.co.uk, thisiscroydontoday.co.uk