Sari direct la conținut

România, victorie cu emoții în fața Lituaniei, în Liga Națiunilor. Salvați de două ori de VAR. „Ne-a trecut glonțul pe la ureche”

HotNews.ro
România, victorie cu emoții în fața Lituaniei, în Liga Națiunilor. Salvați de două ori de VAR. „Ne-a trecut glonțul pe la ureche”
Naționala României/Foto: Inquam Photos

România a învins luni seară Lituania pe Stadionul Steaua din Ghencea, într-o partidă din etapa a 2-a din Liga Națiunilor, ediția 2024/2025. Tricolorii au condus cu 1-0, au fost egalați de lituanieni, care apoi au avut un gol anulat de VAR, iar Mitruță a închis partida în prelungiri.

România câștigă cel de-al doilea meci consecutiv din Liga Națiunilor, după o victorie muncită în fața Lituaniei.

UPDATE, min 93. Mitriță marchează pentru 3-1.

UPDATE, min 88. Răzvan Marin transformă penalty-yul și România conduce cu 2-1. Intră Alibec în locul lui Drăguș.

UPDATE, min 86. România primește un penalty asupra căruia comentatorii partidei, Emil Grădinescu și Costi Mocanu, au părut să aibă rezerve.

UPDATE, min 85. Posibil penalty scos de Hagi. Se verifică la camera VAR.

UPDATE, min 77. Golul este anulat. „Ne-a trecut glonțul pe la ureche”, spune Emil Grădinescu. „Concluzia celor 80 de minute e că noi am jucat slab, slab rău”, adaugă acesta.

UPDATE, min 76. Lituanienii marchează din nou. Golul este verificat cu VAR. Pare fault în atac, după un contraatac al balticilor.

UPDATE, min 75. Tricolorii nu reușesc să amenințe serios poarta lituaniană. Ianis Hagi a intrat pe teren.

UPDATE, min. 60. România și Lituania sunt în continuare la egalitate, în Ghencea 1-1. Tricolorii lui Lucescu nu reușesc să marcheze din nou în fața unei echipe mult mai slab cotate. Mai mult, balticii au chiar ocazii de a înscrie. „Timpul trece, băieți, e doar 1-1”, spune comentatorul Emil Grădinescu. România are 12 victorii în 13 meciuri contra Lituaniei.

UPDATE. E pauză în Ghencea.

UPDATE min 33. Lituania ne penalizează! S-a făcut 1-1. O fază în care ne-am apărat superficial, mingea ajunge fără mari probleme în banda lui Rațiu, prins 2 contra 1, iar Kucys îl execută pe Târnovanu. 1-1 în Ghencea!

Prima fază superbă a meciului și e deja 1-0: pasă filtrantă de mare excepție a lui Nicolae Stanciu, Mihăilă scapă singur și îl execută pe portarul leton!

Sunt 28.000 de spectatori în Ghencea. Câteva sectoare goale la peluza din dreapta, din cauza unei sancțiuni UEFA.

Mircea Lucescu revine în cel de-al doilea meci al noului mandat de selecționer al României pe un teren pe care îl cunoaște foarte bine, cel al vechii rivale de odinioară din vremea când o antrena pe Dinamo, Steaua. Stadionul Ghencea nu mai e cel de odinioară, dar vechile animozități se uită greu.

„Tricolorii” au început perfect campania din Liga Națiunilor, cu un succes concludent cu Kosovo, scor 3-0. De partea cealaltă, Lituania vine după o înfrângere, acasă, contra Ciprului, scor 0-1.

Înainte de meci, Lucescu a mutat în poarta tricolorilor. Florin Niță rămâne pe bancă! Mircea Lucescu l-a titularizat pe Ștefan Târnovanu, portarul FCSB, care va fi bifa doar a doua selecție la naționala României.

Lucescu este de părere că nu mai există echipe accesibile în acest moment, iar jucătorii săi vor avea nevoie de concentrare 100% pentru a obține cele trei puncte.

„E dificil să te recuperezi atât de repede, să faci un antrenament cu cei care nu au jucat şi apoi se pregătesc meciul într-o singură zi. Sunt mult mai importante discuţiile pe care le ai cu jucătorii.

Zece minute mi-au fost de ajuns pentru analiza cu ei a meciului, i-am felicitat şi le-am spus ceea ce a spus Napoleon, că cea mai mare primejdie este momentul victoriei.

Ei trebuie să înţeleagă lucrul ăsta, pentru că nu mai există echipe mici. Când se intră pe teren suntem 11 contra 11. Cel mai greu pentru jucători este atunci când nu joacă, dar sper ca prezenţa la echipa naţională să îi stimuleze. Mai ales în raportul pe care îl au cu mine.

România – Lituania, echipele de start

România: Târnovanu – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – M. Marin – Man, R. Marin, N. Stanciu, Mihăilă – Drăguș
Selecționer: Mircea Lucescu
Rezerve: Niță, L. Popescu, Cr. Manea, V. Ghiță, Alibec, Chipciu, I. Hagi, Fl. Coman, Artean, Olaru, Mitriță, Sorescu
Lituania: Gertmonas – Sirvys, Girdvainis, Lekiatas, Tutyskinas, Lasickas – G. Matulevicius, Slivka, Vorobjovas, Dolznikov – Kucys
Selecționer: Edgaras Jankauskas

INTERVIURILE HotNews.ro