Sari direct la conținut

ROMÂNIA – OLANDA. Ce le-a cerut Iordănescu elevilor săi înainte de meci / Un titular al nostru are probleme musculare și a lipsit de la antrenament / Echipe probabile 

HotNews.ro
Foto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia
Fotbalistii romani printre care Răzvan Marin saluta suporterii dupa meciul de fotbal dintre Belgia si Romania, contand pentru UEFA EURO 2024, desfasurat pe Stadionul Cologne din Koln, sambata 22 iunie 2024.,Foto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

„Naționala” întâlnește astăzi echipa Țărilor de Jos în optimile Euro 2024. În mod tradițional, întâlnirile cu Olanda sunt dintre cele mai dificile dispute ale fotbalului nostru: din 12 meciuri avem 8 eșecuri, trei egaluri și o victorie, în 2007, când naționala era condusă de Victor Pițurcă. Meciul de astăzi este transmis în direct pe TV de la ora 19, la ProTV, și LIVE aici și pe siteul nostru de sport, GOLAZO.ro

O veste îngrijorătoare a venit din Germania, înaintea confruntării cu Olanda: Florinel Coman nu s-a antrenat alături de colegii săi. Florinel Coman are o problemă musculară, potrivit informații obținute de GOLAZO.ro din cantonamentul echipei naționale. 

Luni, la Munchen a plouat mult, iar gazonul a devenit foarte alunecos. Staff-ul echipei a luat decizia de a nu-l forța pe Florinel Coman, sperând că va fi apt la partida cu Olanda.

Dacă el nu se reface, formația luată în calcul de Iordănescu este:

România: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Sorescu – M. Marin – Man, R. Marin, Stanciu, Mihăilă – Drăguș

Selecționer: Edward Iordănescu

Olanda: Verbruggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake – Reijnders, Schouten – Frimpong, Xavi Simons, Gakpo – Depay

Selecționer: Ronald Koeman

Stadion: Allianz Arena (Munchen)

Arbitru: Felix Zwayer (Germania)

Cum vrea Iordănescu să jucăm: Atenție între liniile noastre!

Chiar dacă nu i-a convins pe specialiști până acum, Olanda este o echipă de mare viteză. Este ceea ce-l îngrijorează pe Edi Iordănescu, potrivit declarațiilor acestuia și informațiilor de la echipă. 

 „Știm că împotriva unei echipe de mare calitate trebuie să fi foarte bine organizat, foarte compact, foarte intens, foarte agresiv, să nu primești jocul între linii, să nu primești jocul în spatele tău, să nu pierzi dueluri, să nu fi dezechilibrat, să nu-ți creeze superiorități, să ai dublaj”, a spus selecționerul României la conferința de presă de ieri.

Le cere să nu mai risipească ocazii

România a avut ocazii mari la fiecare dintre meciurile de la Euro, inclusiv în înfrângerea cu Belgia. Unele dintre ele, cel puțin cu belgienii, au fost ratate. Este un lucru pe care Iordănescu a insistat în discuțiile cu echipa de dinaintea meciului de astăzi, potrivit informațiilor din lotul nostru. La un meci cu Olanda nu te aștepți nici să poți ataca și nici să risipești ocazii fără să fii penalizat. 

Exact acest lucru l-a transmis selecționerul și public, la conferința de presă: `Trebuie să ne apărăm exact, trebuie să facem efort și, cu siguranță, avem mijloacele necesare de a pune în dificultate adversarul. Să fim eficienți, cât se poate de pragmatici, iar la primele ocazii dacă se poate să și marcăm”.

INTERVIURILE HotNews.ro