Sari direct la conținut

Romania, sub ape

Curierul National

Avertizarile meteorologilor au devenit realitate. A plouat cu galeata, iar raurile au iesit din matca inundand sudul tarii, mai exact portiuni din bazinele Jiului si Oltului.

Autoritatile asteapta inundatii majore

Primele date despre inundatii au venit din Valea Jiului, unde autoritatile au raportat existenta unui pod rupt de ape, acoperisuri distruse, devierea circulatiei autoturismelor pe rute ocolitoare din cauza acoperirii de ape a DN 66A, inundarea a doua gospodarii din Campu lui Neag, dar si a doua strazi din localitatea Uricani.

Autoritatile au avertizat insa asupra pericolului producerii unor inundatii majore daca ploaia va continua sa cada abundent.

Afectate de ape au fost si cateva zeci de hectare de teren agricol si gospodarii gorjene. Pe de alta parte, rafalele de vant au scos din functiune mai multe linii de inalta tensiune lasand astfel fara curent electric locuitorii din Capreni, Balteni, Plopsoru, Turceni, Godinesti, Ciuperceni, Pestisani, Tismana si Runcu.

Traficul feroviar a fost si el afectat de vantul care a suflat cu putere doborand mai multi copaci.

Unul dintre arbori a lovit locomotiva unui tren de persoane care venea de la Timisoara. Mecanicul Ion Marinescu s-a lovit in regiunea pieptului, dar a reusit sa previna producerea unui accident, dar traficul feroviar a fost blocat timp de aproape o ora.

Nici Ramnicu Valcea nu a scapat de furia apelor, mai multe intersectii rutiere si pasaje de traversare fiind inundate de apa care a ajuns la inaltimi de 30-50 cm.

Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Ramnicu Valcea, Eusebiu Veteleanu, „aceasta situatie se datoreaza faptului ca o mare parte a canalelor subterane de evacuare a apelor pluviale sunt colmatate, ele nemaifiind curatate de zeci de ani”.

La Turnu Severin, pasagerul Govora a fost avariat, nava fiind scoasa, provizoriu, din circulatie. Valoarea reparatiilor nu depaseste 100 milioane lei

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro