Sari direct la conținut

Romanian Business Leaders propune Guvernului 4 masuri pentru dezvoltarea antreprenoriatului si alte 3 pentru dezvoltarea educatiei

HotNews.ro

Romanian Business Leaders (RBL) propune Guvernului sa continue colaborarea institutionala pentru scopul fundamental de crestere a numarului de tineri educati si cu initiativa, intr-un mediu de business curatat de coruptie si birocratie. “Atitudinea antreprenoriala este cea mai buna cale de a accelera evolutia Romaniei, in contextul global de astazi. De gandire antreprenoriala este nevoie in majoritatea planurilor de functionare ale societatii: economie, comunitate, educatie, politica, administratie. Pentru tineri, ocazia de a-si porni propriul business este o forma esentiala de libertate si poate fi motivul cel mai puternic de a ramane in tara”, se arata in mesajul transmis joi de RBL.

Concret, pentru INCURAJAREA ANTREPRENORIATULUI, propunem crearea unui Program National pentru Antreprenoriat, construit pe urmatoarele directii:

(1) declararea unor domenii prioritare pentru finantarea initiativelor antreprenoriale: agricultura, industrii creative (printre care si IT&C), turism si cercetare-dezvoltare;

(2) infiintarea unui organism public-privat care sa grupeze toate programele de finantare ale statului pentru start-up-uri si intreprinderi mici si mijlocii (IMM);

(3) digitalizarea Romaniei pentru debirocratizare si reducerea coruptiei;

(4) simplificarea reglementarilor fiscale si de functionare a start-up-urilor si IMM-urilor.

Ca antreprenori si manageri, constatam ca majoritatea absolventilor sunt slab pregatiti din punct de vedere al competentelor practice. Este o problema de curriculum. Si este o problema de atitudine in familie si in scoala.

Concret, pentru EDUCATIE, propunem:

(1) un sistem de notare standardizata la nivel national legat nu doar de cunostinte, ci si de competente; scopul este ca nota 7 la Bucuresti sa insemne acelasi lucru in materie de cunostinte si competente cu nota 7 de la Alexandria sau de la Simleul Silvaniei;

(2) reformarea programelor scolare cu accent pe dezvoltarea de competente practice, in locul memorarii mecanice; scopul este stimularea elevilor sa gandeasca critic, sa gaseasca solutii la probleme concrete si sa-si asume o parte din responsabilitatea pentru propriul viitor;

(3) evaluarea si recompensarea profesorilor pe criterii clare de merit si crearea unei categorii formale de profesori exceptionali care sa fie reper de performanta profesionala si de salarizare.

Fundamentul intregii dezvoltari a Romaniei este BUNA GUVERNARE.

Prioritatea numarul unu in acest domeniu este reforma finantarii partidelor politice. Trebuie intrerupt cercul vicios in care legi sunt scrise si aplicate in folosul ilegal al politicienilor.

Apreciem bunele intentii ale membrilor noului Guvern, dar ce conteaza sunt rezultatele.

RBL isi continua misiunea, aceeasi de la infiintare: sa facem Romania o tara mai buna de trait pentru toti oamenii ei, facand-o mai buna pentru business.

Fundatia Romanian Business Leaders este o organizatie apolitica, neguvernamentala si non-profit, infiintata in iulie 2011. Scopul sau este sa dezvolte o platforma de actiune si implicare sociala pentru lideri din mediul privat. Cei peste 140 de membri Romanian Business Leaders sunt antreprenori si intraprenori care pun pret pe integritate, actiune, altruism si incredere in Romania.

Comunitatea extinsa RBL numara peste 500 de oameni de business din Romania care lucreaza voluntar in proiecte concrete in domeniile culturii antreprenoriale, educatiei si bunei guvernari. Fundatia Romanian Business Leaders actioneaza in trei directii esentiale: (1) concretizeaza proiecte rezultate la Summit-ul anual RBL, din luna februarie, (2) contribuie la imbunatatirea politicilor publice prin propuneri concrete de solutii si (3) construieste comunitatea antreprenorilor si intraprenorilor din Romania.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro