Sari direct la conținut

Romgaz și-a deschis o sucursală în Republica Moldova pentru furnizarea gazelor

HotNews.ro
Conducte de gaze, Foto: AGERPRES
Conducte de gaze, Foto: AGERPRES

Romgaz, cel mai mare producător de gaze din România, și-a deschis o nouă sucursală în Republica Moldova, informează compania. Pe 16 mai 2024, a fost înregistrată la Agenția Servicii Publice a Republicii Moldova, în Registrul de Stat al persoanelor juridice, Sucursala ROMGAZ din Chişinău.

Consiliului de Administrație al ROMGAZ a aprobat, în acest an, înființarea unei sucursale de furnizare gaze în Republica Moldova și efectuarea demersurilor de înregistrare a acesteia sub denumirea „Societatea Națională de Gaze Naturale ROMGAZ SA Mediaș – Sucursala Chișinău”.

Romgaz vrea să-și extindă activitatea la nivel regional

Romgaz intenționează să își extindă furnizarea de gaze la nivel regional.

“Demersul înregistrării Sucursalei ROMGAZ la Chișinău se înscrie în sfera acțiunilor pe care compania le derulează în scopul extinderii activității de furnizare gaze la nivel regional, obiectiv prevăzut în strategia companiei pentru perioada 2021 – 2030. Romgaz dorește să contribuie la asigurarea securităţii în aprovizionare cu gaze naturale în Republica Moldova, iar pasul făcut azi asigură premisele atingerii acestui deziderat”, a declarat Răzvan POPESCU, CEO Romgaz.

Următorul pas este obținerea licenței de furnizare.

„În perioada imediat următoare, ROMGAZ va realiza demersurile necesare obținerii licenței de furnizare gaze naturale pe teritoriul Republicii Moldova”, a spus Aristotel JUDE, Director General Adjunct ROMGAZ.

Romgaz analizează extinderea furnizării și pe piața românească

Romgaz intenționează să-și extindă afacerile pe zona de furnizare a energiei electrice și gazelor naturale și pe piața românească.

Compania analizează varianta de a achiziționa un business deja matur, în atenție fiind furnizarea gazelor naturale și electricitate de la E.ON Energie, au declarat pentru HotNews.ro, în luna martie, surse convergente din piață. E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze și electricitate din România, cu un portofoliu de circa 3,4 milioane clienți.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro