Sari direct la conținut

Românii din diaspora se solidarizează, înaintea alegerilor: Șoferi voluntari vor să-i ajute pe cei care nu au cum să ajungă la secția de votare

HotNews.ro
Românii din diaspora se solidarizează, înaintea alegerilor: Șoferi voluntari vor să-i ajute pe cei care nu au cum să ajungă la secția de votare

Românii din diaspora s-au mobilizat înaintea alegerilor europarlamentare și a referendumului privind justiția care vor avea loc duminică, mai mulți șoferi oferindu-se să asigure transportul gratuit pentru cei care se află la distanțe mari de secțiile de votare.

Pentru a se putea organiza mai bine, ei au creat un grup de Facebook, numit ”Voluntari-șoferi la vot în Europa”.

Astfel, fie că se află în Franța, Elveția, Germania, Norvegia, Italia, Spania sau Marea Britanie, fiecare șofer voluntar anunță zona în care poate oferi ajutor, iar oamenii semnalează și ei zonele în care au nevoie de asistență pentru a ajunge la secțiile de votare.

”Pentru a fi mai eficienți: Menționați în fiecare postare ȚARA și LOCALITATEA unde oferiți sau căutați transport. Folosiți funcția de căutare în grup, căutând după aceste criterii. Dacă ați postat deja și ați omis să menționați țara și localitatea, adăugați acestea, editând postarea. Distribuiți postările la grupurile de diaspora din țările respective”, se arată într-un mesaj publicat pe grupul respectiv.

Un alt mesaj vorbește despre mobilizarea impresionantă a șoferilor:

”Mâine în drumul vostru spre vot puteți trece prin parcările de camioane, sigur găsiți colegi ce vor să voteze, dar poate nu au net sau nu sunt la curent cu ce se întâmplă aici ! Eu cel puțin așa o să fac, o iau pe autostrada și opresc în toate parcările din drum și pe lângă Rennes ! Oricum impresionantă atitudinea și mobilizarea colegilor ce vor să ajute, cred că România mai are o șansă dacă suntem uniți ! Baftă multă !”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro