Sari direct la conținut

​Românii pot subscrie la Tezaur și prin POS la Trezorerie / Banii din conturile copiilor de la Junior Centenar pot fi transferați în Tezaur

HotNews.ro
Portofel cu bani, Foto: GRAZVYDAS J / Panthermedia / Profimedia
Portofel cu bani, Foto: GRAZVYDAS J / Panthermedia / Profimedia

Până acum, alimentarea contului la titlurile de Stat Tezaur se putea face doar cu sume în numerar la ghişeu sau prin virament bancar de către investitor/împuternicit. Acest lucru s-a schimbat, conform unui ordin publicat în Monitorul oficial semnat de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Astfel, românii interesați de acest instrument financiar pot depune banii și prin POS, adică prin card la ghișeul Trezoreriei.

O altă noutate este legată de conturile copiilor: Junior Centenar. Când copiii împlinesc 18 ani, pot transfera sumele direct în cele de subscriere la Tezaur.

Transferul de bani se va realiza fără comision.

Românii nu au prea depus bani în conturile copiilor. Un document recent spune că gradul de conștientizare pentru acest program deste de aproximativ 3%. Din peste 4,9 milioane de conturi, doar 146.587 au fost alimentate. De la lansarea programului (2019) și până la final de 2023, 26.334 conturi au ajuns la scadență, iar prima de Stat încasată în total a fost de 33,2 milioane lei. Dobânda alocată s-a ridicat la 3,8 milioane lei.

Pentru 2024, alocarea bugetară pentru acest program este de 17,4 milioane lei.

Pentru mai multe detalii vezi:

Ai uitat să-i depui copilului cei 1.200 de lei pentru prima de 600 lei? / Cum funcționează programul de economisire al Statului

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro