Sari direct la conținut

VIDEO Rugby: România a fost învinsă clar de Canada, deși conducea cu 15 minute înainte de final

HotNews.ro
VIDEO Rugby: România a fost învinsă clar de Canada, deși conducea cu 15 minute înainte de final
Meci de rugby România - Canada - FOTO: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Naţionala de rugby a României a fost învinsă de echipa Canadei cu scorul de 35-22 (13-10), sâmbătă seara, la Ottawa, într-un meci test din cadrul Summer Tour, potrivit site-ului Federaţiei Române de Rugby și Agerpres.

Gazdele au început mai bine jocul de pe TD Place Stadium şi au marcat din două lovituri de pedeapsă, prin Peter Nelson (3, 10). ”Stejarii” au replicat şi au punctat printr-o lovitură de penalitate fructificată de Alin Conache.

Canada a înscris primul eseu prin Nic Benn, iar Nelson a transformat (26), astfel că scorul a devenit 13-3.

Deşi România a rămas în inferioritate numerică, după cartonaşul galben primit de Jason Tomane, pentru o obstrucţie, echipa antrenată de David Gerard a reuşit o încercare prin Vlad Neculau, iar Conache a transformat (36), scorul devenind 13-10.

Canadienii au reuşit un nou eseu în debutul părţii secunde, prin Lucas Rumball, iar Nelson a ridicat scorul la 20-10. ”Stejarii” au răspuns printr-o încercare semnată de Alin Conache, care a reuşit şi transformarea (20-17). Conache a avut apoi şansa de a restabili egalitatea, dar a ratat o lovitură de pedeapsă.

În minutul 61, România a preluat conducerea pe tabelă (22-20), după ce Tevita Manumua a marcat un eseu.

A fost apoi rândul gazdelor să dea replica şi Andrew Quattrin a culcat balonul în terenul nostru de ţintă în minutul 66, iar Nelson a transformat, ducând scorul la 27-22 pentru echipa ”frunzei de arţar”.

România a rămâs din nou în inferioritate numerică după ce Tevita Manumua a fost eliminat temporar pentru un placaj înalt, iar Canada a tranşat soarta meciului, marcând un nou eseu, prin Andrew Quattrin: 32-22. Până la final, gazdele au mai înscris dintr-o lovitură de pedepsă, 35-22.

România încheie turneul de vară cu o victorie, 22-20 cu echipa Statelor Unite, la Chicago, şi un eşec în faţa Canadei.

INTERVIURILE HotNews.ro