Sari direct la conținut

Ryanair inchide baza din Timisoara. Sapte rute vor fi afectate

HotNews.ro

Compania aeriana law-cost Ryanair a anuntat ca incepand cu data de 25 martie va inchide baza din Timisoara din cauza „performantelor comerciale slabe”, intr-un timp in care exista „o cerere crescanda pentru aeronavele Ryanair pe alte aeroporturi din Europa”, relateaza site-ul de stiriTION. Sapte rute vor fi afectate de decizia companiei, iar calatorilor afectati de decizie li se va rambursa costul calatoriei sau li se va face transferul pe o ruta alternativa.

Ryanair inchide baza de la Timisoara, desi a transportat 2,7 milioane de pasageri, in Romania, anul trecut si estima o crestere a numarului acestora cu 40 la suta in 2018.

„Ryanair, compania aeriana numarul unu in Europa, a anuntat azi, 22 februarie, ca va inchide baza din Timisoara incepand cu data de 25 martie. Doua rute catre si dinspre Milan si Bucuresti vor continua sa opereze in vara anului 2018. Toti calatorii afectati de aceasta decizie vor fi notificati prin email sau SMS si li se vor prezenta optiunile pe care le au la dispozitie: rambursarea totala a costului calatoriei sau transferul pe o ruta alternativa. Decizia Ryanair de a inchide baza de la Timisoara este cauzata de performantele comerciale slabe, intr-un timp in care exista o cerere crescanda pentru aeronavele Ryanair pe alte aeroporturi din Europa”, au transmis cei de la Ryanair.

Potrivit reprezentantilor Ryanair, sapte rute vor fi afectate de aceasta decizie. Ryanair opereaza saptamanal zboruri catre si dinspre Bruxelles, Berlin, Dusseldorf, Frankfurt, Milano, Londra si Bucuresti. Vor ramane peste vara doar zborurile de Bucuresti si Milano.

Hotararea Ryanair de a inchide baza de la Timisoara vine intr-un moment cat se poate de prost pentru Aeroportul International, deoarece, recent, si compania Blue Air a decis sa anuleze zborurile catre Cluj si Iasi.

Directorul Aeroportului International Timisoara, Dan Idolu, a declarat ca, cu o ora inainte de transmiterea acestui comunicat, s-a aflat in legatura cu cei de la Ryanair si ca intr-un fel se astepta la aceasta decizie. Idolu a dat asigurari ca reprezentantii Aeroportului International Timisoara sunt in permanenta cautare de noi companii care sa ofere zboruri cerute de timisoreni.

Baza Ryanair de la Timisoara a fost inaugurata in noiembrie 2016.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro