Sari direct la conținut

S-a retras din fotbal la 33 de ani, iar acum va fi secundul lui Hansi Flick la FC Barcelona

HotNews.ro
Foto: LLUIS GENE / AFP / Profimedia
Thiago Alcántara Foto: LLUIS GENE / AFP / Profimedia

Thiago Alcantara a pus capăt carierei de fotbalist la vârsta de 33 de ani, însă fostul jucător al Barcelonei a semnat cu catalanii și va fi antrenorul secund al lui Hansi Flick.

Thiago Alcantara va fi secundul lui Hansi Flick la Barcelona

Thiago Alcantara a luat decizia de a se retrage din fotbal la doar 33 de ani, cariera mijlocașului spaniol fiind presărată cu mai multe accidentări grave, mai ales în perioada petrecută la Liverpool.

Format la celebra academie La Masia, Thiago a jucat pentru Barcelona, Bayern Munchen și Liverpool.

El a bifat 46 de apariții în tricoul naționalei Spaniei, pentru care a marcat de două ori. El a fost dublu campion european cu selecționata sub 21 de ani și campion european cu cea sub 17 ani.

La câteva zile de la retragerea sa din activitate, Thiago Alcantara a luat decizia de a reveni la Barcelona, iar în prezent este antrenorul secund al lui Hansi Flick.

Ciudat este însă pe cât timp este valabil contractul său, doar pe perioada turneului de pregătire pe care catalanii îl vor avea în Statele Unite ale Americii.

Fostul fotbalist vrea să acumuleze experiență în vederea începerii unei cariere în antrenorat.

„După ce a încheiat recent cariera sa de jucător la vârsta de 33 de ani, Thiago Alcantara urmează să-și petreacă săptămânile următoare ca parte a staff-ului lui Hansi Flick pentru a se pregăti pentru profesia de antrenor.

Fostul jucător este de așteptat să rămână în staff-ul primei echipe de fotbal masculin pentru toată vara și, prin urmare, va fi în turneul SUA.

Mijlocașul și noul antrenor al echipei au avut o relație strânsă în timpul singurului sezon în care ambii au fost la Bayern Munchen, când au câștigat tripla.” – se arată în comunicatul oficial al clubului.

INTERVIURILE HotNews.ro