Sari direct la conținut

Salata de mar cu branza de capra

HotNews.ro

Branza este unul dintre cele mai consumate alimente din lume. Oamenii au descoperit-o cu opt mii de ani inainte de Hristos si, de atunci, tot continua sa inventeze retete si gusturi noi. Indiferent de ele, branza ramane o sursa de sanatate.

Toata lumea stie ca este bogata in calciu – foarte important pentru oase si dinti sanatosi. Specialistii sustin ca branza reduce riscul aparitiei cariilor, mai ales la copiii, si osteoporoza, la adulti. Se recomanda sa fie consumata dupa mese sau intre mese, cand nu aveti a indemana o periuta de dinti. S-a demonstrat ca proteinele din branza ajuta la neutralizare acizilor si la prevenirea demineralizarii dintilor.

Acest aliment mai contine si o mare cantitate de nutrienti importanti precum fosforul, zincul, vitamina B12 si vitamina A.

Cine bea zilnic lapte, iaurt si mananca branza, dar si fructe si legume, reduce riscul aparitiei mai multor boli de inima si a diabetului rezistent la insulina.

Salata de mar cu branza de capra este o reteta ieftina si usor de preparat, mai ales atunci cand aveti musafiri.

Ingrediente:

2 linguri de otet

1/2 lingurite de mustar Dijon

1 catel mic de usturoi, tocat

1/2 lingurita de sare

1/2 lingurita de piper

1/3 ceasca de ulei de masline

1 lingura de patrunjel taiat fin

3 andive, se desface fiecare frunza

1 manunchi de spanac, spalat

1 mar verde, taiat felii

100 g branza de capra

1/4 ceasca de nuci taiate fin

Puneti intr-un vas: otetul, mustarul, usturoiul, sarea si piperul si amestecati bine, apoi adaugati uleiul si patrunjelul si amestecati din nou.

Pe patru farfurii, aranjati frunzele de andive si puneti spanacul in mijloc. Incalziti gratarul si puneti deasupra feliile de mar, apoi taiati branza in felii mai mici si puneti-o peste bucatile de mar. Lasati gratarul pe foc timp de 5 minute, pana cand merele si branza vor capata o culoare aurie. Cu o spatula, asezati cu grija bucatile de mar cu banza pe frunzele de andive. Presarati sosul si nucile.

Pentru 4 portii

Preparare 30 de minute

Sursa: foodnetwork.com, associatedcontent.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro