Sari direct la conținut

Salata de post: Orez cu portocale si alune 

HotNews.ro

Orezul este un ingredient de baza in perioada in care tii post. Fie ca-i vorba de pilaf, fie de orez cu prune, orezul este o mancare gusoasa si foarte satioasa. Daca insa vrei sa mai diversifici, poti incerca sa-l combini cu alune si portocale. Incearca reteta urmatoare si nu o sa ai ce regreta. Nu numai ca-i ieftina, dar este si plina de savoare.

Ingrediente:

2 linguri de ulei

1 ceapa mica, taiata fin

1 morcov, taiat cubulete mici

250 g orez cu bobul lung

sucul si coaja rasa de la doua portocale

450 ml supa de legume

60 g mazare congelata

60 g porumb congelat

60 g alune sarate (prajite putin inainte pentru un plus de aroma)

1 lingura de patrunjel proaspat taiat

sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Incinge uleiul intr-o tigaie mare si caleste ceapa si morcovii timp de 5 minute pana cand capata o culoare galben-moronie. Adauga orezul si mai lasa-le pe foc 1 minut. Apoi pune sucul de portocale si supa de legume. Acopera vasul si lasa-l sa fiarba pe foc timp de 10 minute. Adauga apoi mazarea si porumbul si lasa-le in continuare pe foc alte 5 minute, pana cand orezul si legumele s-au inmuiat. Nu uita sa pui nucile, patrunjelul si portocala rasa. Inainte de a o servi, potriveste-o de sare si piper.

Sursa: vegan-food.net

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro