Sari direct la conținut

Samsung si Renault construiesc masini impreuna

StiriAuto.ro

A “cazut” valul de pe noul SUV construit prin parteneriatul dintre Renault si Samsung. Proaspatul model a fost numit QM5 si va aparea pe piata auto din Coreea de Sud la inceputul lunii viitoare. SUV-ul este de fapt construit dupa Renault Koelos, masina care va aparea pe piata in 2009.

La lansarea masinii QM5, CEO-ul pentru colaborarea Renault-Samsung, Jean-Marie Hurtiger, descrie modelul ca fiind “inventat de Nissan, stilizat de Renault si construit in Coreea de Sud.’’

QM5 este o colaborare a cel putin trei branduri cu notorietate la nivel mondial: Nissan, Renault si Smasung. Nissan a „donat” masinii sasiul de la crossoverul sau Qashqai. Acesta poate directiona puterea motorului catre ambele punti, in cazul detectarii oricarei alunecari, iar in conditii normale acesta va ramane FWD.

SUV-ul va fi fabricat intr-o uzina Samsung din Busan, Coreea de Sud, si va fi disponibil fie cu un turbodiesel de 173CP de 2.0 litri sau cu un motor mai puternic, pe benzina, de 2.5 litri, imprumutat de la Nissan.

integral in StiriAuto.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro