Sari direct la conținut

Scandal internațional cu mașinile de 1 milion de euro date de Țiriac medaliaților olimpici: „S-a băgat în față și i-a deranjat, a intervenit și CIO”

HotNews.ro
Scandal internațional cu mașinile de 1 milion de euro date de Țiriac medaliaților olimpici: „S-a băgat în față și i-a deranjat, a intervenit și CIO”
Ion Țiriac și mașinile date medaliaților olimpici. Fotomontaj Adrian Drăgan

GOLAZO.ro, site-ul de sport al HotNews, publică astăzi detalii despre un episod tensionat din lumea sportului olimpic din România, cu două companii gigant prinse într-un joc al orgoliilor. La mijloc, sportivii medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris.

Despre ce este vorba? 

Medaliații tricolori la JO Paris 2024 au fost răsplătiți de Fundația Țiriac cu mașini Hyundai. Un efort de peste un milion de euro făcut de cel mai bogat român, prin intermediul Fundației Țiriac. 

Dar sponsorul oficial al COSR este Toyota, care promisese și el mașini sportivilor încă de astă-iarnă. Compania japoneză aștepta finalul Jocurilor Olimpice pentru a organiza evenimentul cu medaliații de la Paris. Pe turnantă a apărut însă Ion Țiriac, care în doar câteva zile de la jumătatea lui august a luat tot caimacul de expunere și de impact! Un adevărat blitzkrieg de branding personal și corporate, într-un moment de maximă atenție și emoție a publicului, scriu jurnaliștii Vlad Nedelea și Cătălin Țepelin de la GOLAZO.ro, site-ul de sport al HotNews.

La festivitatea de premiere organizată de Țiriac au participat toți sportivii, inclusiv șefii COSR, plus că s-au afișat simboluri olimpice, lucru permis de Comitetul Olimpic Internațional doar partenerilor săi oficiali. Toyota nu a mai organizat nimic deocamdată. 

Reprezentanții companiei japoneze s-au simțit tratați neprofesionist de către COSR, care n-au respectat parteneriatul și au favorizat un competitor. Ținând cont că Toyota este partener oficial al Comitetului Olimpic Internațional, deci conexiunile sunt la nivel înalt, iritarea lor a ajuns imediat sus. Motiv pentru care CIO a cerut de urgență explicații la București și l-a convocat pe Mihai Covaliu la o discuție.

Covaliu a încercat să le explice celor de la CIO că nu-l putea împiedica pe Țiriac sau pe oricine altcineva să ofere un premiu, că el nu a girat folosirea simbolurilor olimpice într-un eveniment privat și că el a fost acolo în calitate de fost sportiv, nu de președinte al COSR. Apoi, forul de la București a dat un comunicat în care se dezice de Țiriac și laudă parteneriatul cu “acest sponsor excepțional care este Toyota”! 

Un interviu in extenso cu președintele COSR și multe alte detalii spectaculoase despre acest moment neașteptat de tensiune, în articolul de pe GOLAZO.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro