Sari direct la conținut

Schimbare de poziții în vârful clasamentului celor mai valoroase companii din lume

HotNews.ro
Apple, logo, Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia
Apple, logo, Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Apple a redevenit miercuri cea mai valoroasă companie mondială, depăşind Microsoft, după ce producătorul de iPhone-uri a anunțat un parteneriat cu OpenAI în domeniul inteligenței artificiale, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Prețul Acţiunilor Apple a crescut miercuri la Bursa de la New York cu aproape 4%, la un record de 215,04 dolari, compania fondată de Steve Jobs ajungând astfel la o capitalizare de piață în valoare de 3,29 trilioane de dolari.

În același timp, valoarea totală pe bursă a acțiunilor Microsoft s-a ridicat la 3,24 trilioane de dolari, ea fiind devansată de Apple pentru prima oară în ultimele cinci luni.

Prețul acțiunilor Apple a crescut puternic după ce compania condusă de Tim Cook a dezvăluit săptămâna aceasta că a încheiat un parteneriat cu OpenAI, startup-ul din spatele ChatGPT și a altor tehnologii de inteligență artificială, în vederea integrării A.I. în dispozitivele și aplicațiile sale.

Săptămâna trecută, acţiunile Nvidia au atins un nivel record la New York, depăşind pentru scurt timp Apple şi devenind a doua cea mai valoroasă companie mondială. Capitalizarea bursieră a Nvidia a depăşit pragul de 3 trilioane de dolari, datorită cererii masive pentru cipurile sale care au făcut din firma americană un pionier al boom-ului inteligenţei artificiale generative (AI).

În acest an, acţiunile Nvidia au urcat cu 147%, pe fondul cursei globale pentru capacităţi informatice AI. Din 22 mai, când Nvidia a prezentat estimări privind creşterea majoră a veniturilor, titlurile au urcat cu aproape 30%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro