Sari direct la conținut

Se întoarce Petre Daea la Ministerul Agriculturii? Marcel Ciolacu: Este printre numele propuse

HotNews.ro
Petre Daea, Foto: Agerpres
Petre Daea, Foto: Agerpres

Partidul Social Democrat are cinci-şase variante pentru o nouă nominalizare la Ministerul Agriculturii, iar Petre Daea se numără printre cei propuşi de către membrii PSD, a declarat luni preşedintele partidului, Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

„Avem vreo cinci sau şase variante. Am avut discuţii telefonice şi ieri la sediu şi alaltăieri la sediu, cu colegii mei. Din cele cinci-şase variante, o să venim cât mai repede cu o propunere”, a spus el.

Întrebat dacă Petrea Daea ar putea reveni la minister, liderul PSD a precizat că acesta se numără printre cei propuşi.

„Este unul dintre numele propuse de către anumiţi colegi. Vom vedea”, a adăugat Ciolacu.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis vineri președintelui Iohannis, propunerea de nominalizare a vicepremierului Sorin-Mihai Grindeanu ca ministru interimar al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Postul de ministru al Agriculturii a rămas vacant după ce Adrian Chesnoiu, acuzat de DNA că ar fi intervenit într-un concurs de angajare, și-a dat joi demisia.

Petre Daea, în vârstă de 72 de ani, a fost ministru al Agriculturii între ianuarie 2017 și noiembrie 2019 în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă. Anterior, în 2004, el a mai ocupat această funcție, timp de câteva luni, în Guvernul Năstase.

Daea s-a remarcat de-a lungul timpului prin numeroase declarații „colorate” și „cugetări” care au provocat ilaritate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro