Sari direct la conținut

Secretarul Primariei Ploiesti a mintit Prefectura Prahova

Monitorul de Prahova

Daca v-ati fi asteptat ca din ziua publicarii primului articol pana astazi sa se fi sesizat cinvea in legatura cu mica incompatibilitate sau micul trafic de influenta, cum vreti sa-i ziceti, pe care consilierul local PSD Augustin Mitu l-a comis la RATP, va inselati. Primaria tace.

Conducerea interimara a regiei, bun platnic, i-a achitat firmei finului consilierului autobuzul deja inscriptionat intre momentul in care noi am dat pe fata manaria si momentul anularii selectiei de oferte.

De la alte institutii nu avem semnale ca ar incerca sa studieze modul in care Mitu a obtinut pentru firma finului fie si cele “12 – 13” milioane de lei, bani de la bugetul local si din fonduri europene, cat a costat autobuzul. Toti stau linistiti ca si cum nimic nu s-a intamplat.

Cu exceptia Magdalenei Mazalu, secretarul primariei, care incearca in continuare sa-l scoata pe omul de baza al primarului basma curata.

Cu legea sau impotriva ei?

In toata perioada de o luna si cateva zile care s-a scurs de la primul articol si pana astazi, preocuparile Magdalenei Mazalu fata de acest caz au fost cel putin… ciudate. Dupa ce s-a pus in miscare doar in urma sesizarii scrise pe care noi i-am trimis-o, Magdalena a inceput o dinamica activitate de scoatere din culpa a lui Mitu.

Acum doua zile va relatam despre cum secretarul primariei ne-a trimis un raspuns mincinos din care il scotea pe omul lui Calota mai alb decat zapada arctica si mai imaculat decat o fecioara.

Ati putut citi atunci cum am demontat aceasta minciuna generata de un tupeu cum rar intalnesti la un functionar public care ar trebui sa vegheze la respectarea legalitatii in Primarie si institutiile din subordinea acesteia.

Am crezut atunci ca, dupa ce am dovedit ca ne minte nu numai pe noi ca ziaristi dar si pe cititorii nostri din buzunarele carora isi suge leafa, Magdalena se va opri aici cu demersurile de a-l scoate pe omul sefului sau direct din rahatul in care s-a bagat. N-a fost asa.

Cu minciuna pana in panzele albe

In aceeasi zi in care am trimis sesizarea distinsei doamne Mazalu, o alta sesizare identica am depus-o si la Prefectura Prahova. Raspunsul, primit ieri, ne-a lasat cu gura cascata. In linii mari el suna cam asa: Prefectura Prahova a luat act de sesizarea depusa de noi si a solicitat detalii secretarului Primariei Ploiesti. Adica Magdalenei Mazalu.

Care Magdalena a trimis un raspuns aproape identic cu cel pe care ni l-a trimis noua, subliniind ca cele relatate in Monitorul de Prahova nu se confirma. Este motivul pentru care astazi am trimis o noua adresa Prefecturii Prahova in care aratam ca “cele scrise” de noi se confirma si secretarul Primariei a mintit si Prefectura cum ne-a mintit si pe noi.

De asemenea, saptamana aceasta vom deschide o actiune in instanta impotriva secretarului Primariei pentru simplul fapt ca nu suntem nici fraieri si nici congolezi, iar noua, spre deosebire de ea, ne pasa mai mult de banul nostru decat de soarta personajului promovat de primarul Emil Calota pentru presedintia PSD Prahova.

De asemenea, asa cum v-am promis, sesizari insotite de articolele publicate de noi au fost trimise astazi urmatoarelor institutii: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Oficiul European Anti-Frauda, Directia Nationala de Anticoruptie, Departamentul pentru Lupta Antifrauda si Departamentul de Control al Guvernului.

In continuare va sugeram sa ramaneti cu ochii pe Monitorul pentru ca in acest caz, in ciuda tutror presiunilor care se fac pentru stoparea publicarii lui, nu ne vom opri aici.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro