Sari direct la conținut

Sediu nou pentru Finante

Monitorul de Sibiu

Directia Generala a Finantelor Publice Sibiu se muta in casa noua, in complexul Dioda. Actuala locatie va adaposti o scoala de pregatire a functionarilor publici, dotata cu restaurant si locuri de cazare. Totul se va intimpla, insa, anul viitor.

Actualul sediu al Directiei de Finante, de pe Calea Dumbravii, nu este structurat corespunzator pentru a permite accesul sibienilor in cladire. Cel putin asa sustine directorul Grigore Popescu. „Eu planuiesc de mai mult timp o astfel de mutare. Cladirea e in stare buna, dar nu e bine amenajata. Ma refer la accesul contribuabililor in birourile functionarilor.

Oamenii intra in birouri si in pauza de masa si se creeaza un anumit disconfort”, explica Popescu. Acesta a dezvaluit ca noul sediu, de linga Directia de Munca va avea mai multe ghisee, majoritatea situate la intrarea in cladire. Astfel, sibianul care se duce sa-si plateasca taxele nu se va mai plimba prin toata cladirea, de la un birou la altul, ci isi va astepta cuminte rindul la ghiseu.

Doar la anul

Mutarea ar putea avea loc abia in primavara anului viitor, insa numai dupa ce sosesc banii de la minister.

Pina atunci, seful de la Finante ramine cu speranta ca, totusi, fondurile de la Bucuresti ar putea sa ajunga pina la sfirsitul acestui an, mai ales ca Ministerul Economiei si Finantelor este proprietarul atit al cladirii in care functioneaza, in prezent, Directia de Finante, cit si al noului sediu de la Dioda.

Deocamdata, la nivel guvernamental inca se negociaza suma care va fi trimisa catre Finantele din Sibiu.

Transformare radicala

Scoala, restaurant si locuri de cazare. Aceste facilitati vor lua locul birourilor din interiorul institutiei, dupa ce Grigore Popescu si cei aproape 200 de functionari publici se vor muta in casa noua. „In cladirea in care sintem acum va functiona o scoala de pregatire a functionarilor publici.

Intentionam sa amenajam si un restaurant, dar si in jur de 80-90 de locuri de cazare, nu numai pentru functionarii din toata tara, dar si pentru turisti”, a precizat directorul, care a aratat ca in mai multe judete din tara exista astfel de centre de pregatire, care, pe linga seminarii, cifre si procente, ofera si mincare si locuri de cazare.

Odata cu construirea centrului de pregatire, peste 35.000 de functionari publici din intreaga tara se vor putea „scoli” in Sibiu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro