Sari direct la conținut

Seful Comisiei pentru Administratia Publica, la TVR Info: Exista 12 miliarde de lei vechi pe zi pentru salubritate in Bucuresti. Nu este posibil sa nu ai trotuarele curatate de zapada

TVR Info

Motivatia ca nu exista utilaje pentru curatarea stradutelor dintre blocuri si a trotuarelor este inadmisibila pentru ca, in Bucuresti, sunt alocate 12 miliarde de lei vechi pe zi, a declarat joi la TVR Info deputatul PDL, Vasile Gherasim, in calitate de presedinte al Comisiei pentru Administratia Publica. De cealalta parte, edilul sectorului 6, Cristian Poteras, a insistat ca firmele de deszapezire nu au utilaje pentru strazile mici, adaugand ca „iarna asta nu au reusit sa gaseasca momentul optim pentru acea combinatie intre clorura si sare”, pentru a evita formarea podurilor de gheata.

„Sunt 3 miliarde de lei vechi pe zi pentru salubritate numai in sectorul 1; dar sa calculam o medie de 2 miliarde de lei vechi pe zi la 6 sectoare, deci exista 12 miliarde de lei vechi pe zi pentru salubritate; cred ca e la nivelul unui oras mare din Europa”, a declarat presedintele Comisiei pentru Administratia Publica, Vasile Gherasim.

„Unele firme au contracte de 7-15 ani; nu stiai de 15 ani ca trebuie sa-ti cumperi utilaje; n-ai voie sa n-ai masini; nu ai ce cauta in oras, daca nu ai dotari; te duci si faci contracte cu drumurile nationale… Nu este posibil sa nu ai trotuarele curatate de zapada”, a continuat Gherasim.

De cealalta parte, primarul sectorului 6, Cristian Poteras a declarat, tot la TVR Info, ca firmele care se ocupa de deszapezire nu au utilajele necesare pentru stradutele mici si aleile din spatele blocurilor: „Am cerut si ajutorul altor firme, dar nu au posibilitati decat daca isi cumpara utilaje, dar iarna asta lucram cu ce avem; iarna asta nu au reusit sa gaseasca momentul optim pentru acea combinatie intre clorura si sare; odata ce s-a format podul de gheata, este imposibil sa mai ai rezultate bune; trebuie pana la urma sa cerem sprijinul cetatenilor”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro