Sari direct la conținut

Șeful Ferrari spune că motorul primei mașini electrice a producătorului auto nu va fi silențios: „Va fi experiența Ferrari autentică”

HotNews.ro
Șeful Ferrari spune că motorul primei mașini electrice a producătorului auto nu va fi silențios: „Va fi experiența Ferrari autentică”
Benedetto Vigna, CEO-ul Ferrari (FOTO: Florent Gooden-DDPI / Shutterstock Editorial / Profimedia Images)

Benedetto Vigna, CEO-ul Ferrari, afirmă într-un interviu acordat CNBC că prima mașină electrică a producătorului auto italian va veni cu experiența autentică a brandului și că motorul autoturismului nu va fi silențios.

„Mai multe persoane au început să testeze Ferrari-ul nostru electric și au impresii bune. Trăsăturile legate de șofat sunt acolo”, a spus el, referindu-se la experiența pentru șoferi.

Vigna, care spune că a testat la rândul său mașina electrică, admite însă că „judecătorul final va fi clientul”.

O mare parte din dezbaterea purtată în jurul viitoarei mașini electrice Ferrari are legătură cu sunetul motorului. Mașinile Ferrari sunt cunoscute pentru sunetele puternice scoase de motoarele lor, în timp ce motoarele electrice sunt în mare parte silențioase.

CEO-ul Ferrari vorbește de „numeroase aspecte” privind experiența Ferrari

Vigna dă însă asigurări că experiența celor care vor cumpăra noul autoturism electric vor avea parte de experiența Ferrari „autentică” și că producătorul auto nu va încerca să reproducă sunetul motorului prin programe software audio.

El a lăsat însă de înțeles că sunetul motorului electric ar putea fi amplificat sau scos în evidență mai bine.

„Motorul electric nu este silențios. Există o modalitate de a-l lăsa să sune într-un mod unic”, a spus el.

Șeful Ferrari afirmă de asemenea că sunetul motorului este doar unul dintre lucrurile care alcătuie experiența conducerii unei mașini sport de superputere.

„Interacționezi cu ochii, cu urechile, cu întregul tău corp. Când vorbești despre experiența Ferrari, trăsăturile de șofat într-o mașină, vorbești despre o emoție unică când ești în mașină. Fiindcă este despre accelerare lineară, accelerare laterală, senzația frânatului, schimbarea vitezelor. Deci există toate aceste numeroase aspecte, nu doar sunetul”, a explicat el.

Prima mașină electrică a Ferrari ar urma să coste jumătate de milion de euro

Comentariile sale vin după ce agenția Reuters a scris săptămâna trecută, citându-și sursele din industrie, că Ferrari intenționează să lanseze anul viitor primul său model full-electric și că prețul urmează să fie unul pe măsură.

Prețul mediu al unui Ferrari este în prezent în jurul a 350.000 de euro, însă primul model electric al mărcii va costa peste 500.000 de euro, iar diversele opționale cerute de clienți vor adăuga 15-20%.

Sursele spun că cei de la Ferrari au în plan și un al doilea model full-electric, care va fi lansat peste câțiva ani. Estimările sunt că primul model electric va reprezenta cam 10% din vânzările totale ale mărcii în primii ani.

Ferrari a anunțat în 2021 că va lansa un model full-electric, după ani de zile în care a susținut că mașinile sale vor fi mereu unele cu motor cu combustie interă.

INTERVIURILE HotNews.ro