Sari direct la conținut

Sindicatul Bancpost a fost informat oficial despre fuziune. Urmeaza partea cea mai grea: negocierile

HotNews.ro

Conducerea sindicatului Bancpost a fost informata oficial despre discutiile de la Atena finalizate cu fuziunea Alpha Bank- Eurobank, urmand ca pregatirile pentru negocieri sa demareze in curand, au declarat surse bancare pentru HotNews.ro. “Nu a fost stabilit inca un calendar riguros al viitoarelor discutii care se vor purta cu managementul bancii noastre, actele semnate la nivelul bancilor mama fiind “calde” inca. Desigur, vor exista consultari, intregul proces de fuziune pe plan local urmand sa dureze circa un an”, au declarat sursele citate.

Potrivit acestora,exista o oarecare presiune in cele doua banci, fiecare angajat intrebandu-se daca vor fi mentinuti in noua banca. “Deocamdata e o mare incertitudine. Sunt locuri in care avem agentii vecine si probabil ca in urma fuziunii se va renunta la una dintre acestea. Stim ca cei doi presedinti au avut cateva runde de discutii si inaininte de anuntul facut la Atena si dupa, dar cel mai probabil liniile “mari” dupa care va fi facuta aceasta fuziune vor fi stabilite la Atena”, mai spun sursele noastre.

Nici reprezentantii Alpha Bank, institutie care nu are prevazut un mecanism sindical in cadrul organizatiei, nu stiu mai multe amanunte despre ceea ce ii asteapta. “Deocamdata si noi ne intrebam ce va urma. Partea buna e ca avem culturi organizationale diferite si speram sa nu fie nevoie de reduceri consistentei de posturi. Ne uitam pe Intranet (pe reteaua interna de comunicare a bancii- n.red) si asteptam vesti. Pana acum sunt doar zvonuri”, a spus sefa unei agentii bancare a Alpha Bank.

Citeste si cum se face in mod concret o fuziune intre doua banci

EFG Eurobank Ergasias si Alpha Bank, a doua, respectiv a treia banca din Grecia, au anuntat un acord de fuziune pentru a face fata mai usor crizei severe a datoriilor de stat si recesiunii. Eurobank detine in Romania Bancpost, iar Alpha Bank este prezenta pe piata romaneasca printr-o subsidiara cu acelasi nume. Cele doua grupuri elene detin impreuna peste 9% din activele sistemului bancar din Romania.

Acordul va crea cea mai mare banca din Europa de Sud-Est dupa active, ajutand cele doua companii sa evite intrarea in mecanismul guvernamental de sprijin. In plus, miscarea va crea agitatie in sistemul bancar elen, fiind posibile alte tranzactii in curand, considera analistii.

Acordul reprezinta o fuziune amicala intre Alpha Bank si Eurobank, cu participarea semnificativa din partea Qatar Investment Authority. Noul grup va avea active de 150 miliarde euro, 8 milioane de clienti si depozite de 80 miliarde euro, a adaugat sursa citata.

Citeste si ce se rezolva prin fuziunea celor doua banci

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro