Sari direct la conținut

Sistemul pe care ATP îl va introduce pentru a ajuta jucătorii de tenis să prevină unele accidentări

HotNews.ro
ATP logo
ATP logo / Sursa foto: Sports Press Photo / ddp USA / Profimedia

ATP a anunţat că, din data de 15 iulie, va autoriza utilizarea de către jucători a senzorilor de date fizice în timpul meciurilor din circuitul masculin.

ATP a aprobat purtarea de senzori de către jucători pentru „a analiza performanţa şi a preveni accidentările”

ATP, organizaţia care gestionează circuitul de tenis profesionist masculin, a anunţat joi că va autoriza jucătorii ca, începând cu 15 iulie, să poarte senzori de date fizice în meciuri pentru a „analiza performanţa şi a preveni accidentările”.

„Senzorii vor genera informaţii de ultimă oră pentru jucători cu ajutorul unor măsurători fizice, cum ar fi ritmul cardiac şi efortul de mare intensitate, îmbunătăţind analiza meciurilor şi antrenamentelor”, explică ATP într-un comunicat de presă.

ATP a aprobat două tipuri de senzori, STATSports şi Catapult, şi va centraliza datele pe platforma sa lansată în 2023 şi denumită ATP Tennis IQ, pentru a oferi jucătorilor o serie întreagă de statistici legate de meciurile lor.

ATP asigură jucătorii că datele colectate de senzori „vor rămâne confidenţiale”.

Aceşti senzori vor intra în funcţiune a doua zi după încheierea turneului de la Wimbledon (Grand Slamul londonez se va încheia în data de 14 iulie), odată cu turneele de la Hamburg, Newport, Gstaad şi Bastad, relatează News.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro