Sari direct la conținut

Site-ul Cartoon Network se va închide și în România: „Nu mai este un instrument de comunicare eficient”, spune compania

HotNews.ro
Site-ul Cartoon Network se va închide și în România: „Nu mai este un instrument de comunicare eficient”, spune compania
Cartoon Network, FOTO: Jakub Porzycki-NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Site-ul Cartoon Network se va închide inclusiv în România, a confirmat compania Warner Bros. Discovery într-un răspuns pentru HotNews.ro, aceasta afirmând că decizia a fost luată în urma unor analize care au arătat că website-ul nu mai este „un instrument de comunicare eficient”.

„Website-ul oficial cartoonnetwork.com va fi închis în perioada următoare, la fel ca site-urile din țările în care brandul este prezent. Decizia a fost luată la nivel global în urma unor analize care au indicat că website-ul nu mai este un instrument de comunicare eficient”, a notat Warner Bros. Discovery România într-un comunicat remis marți HotNews.ro.

HotNews a solicitat un punct de vedere companiei în condițiile în care presa din Statele Unite a arătat zilele trecute că site-ul cartoonnetwork.com a fost închis după 26 de ani de la lansarea sa. Însă varianta în limba română a site-ului web, înregistrată pe domeniul „.ro”, încă poate fi accesată, deși mai multe funcționalități ale sale, inclusiv cele care permit vizionarea desenelor animate disponibile pe platformă, nu mai sunt funcționale.

Cei care au încercat în schimb să acceseze site-ul Cartoon Network în Statele Unite și alte țări au fost redirecționați către pagina Max, platforma de streaming creată după fuziunea dintre Discovery și Warner Bros., doi giganți americani ai divertismentului, în 2022.

„Cauți episoade ale serialelor tale Cartoon Network favorite? Verifică ce e disponibil în streaming pe Max (e nevoie de abonament). Înscrie-te pe Max, unde poți crea de asemenea un Profil pentru Copii cu restricții de vârstă și protecții suplimentare pentru a ține lucrurile distractive și prietenoase pentru copii?”, notează pagina către care sunt redirecționați cei care încearcă să acceseze site-ul Cartoon Network.

Max a fost lansată în Statele Unite în primăvara lui 2023, în timp ce în restul lumii, inclusiv România, ea a înlocuit acum defuncta HBO Max în luna mai a acestui an. Revista Variety nota că închiderea completă a site-ului cartoonnetwork.com pare să fi avut loc zilele trecute, cel mai probabil pe 8 august.

Warner Bros. Discovery România nu a avansat în răspunsul său pentru HotNews și o dată până la care va fi închis varianta în română a site-ului Cartoon Network.

Închiderea site-ului Cartoon Network nu înseamnă și închiderea propriu-zisă a televiziunii care a produs desene animate îndrăgite în întreaga lume.

Închiderea site-ului Cartoon Network vine după ce Warner Bros. Discovery a renunțat și la platforma sa de streaming cu desene animate

Închiderea site-ului în limba engleză pare să fie o nouă mutare de reducere a costurilor pentru Warner Bros. Discovery în condițiile în care desenele animate erau disponibile pentru a fi vizionate gratuit pe site-ul Cartoon Network, în timp ce Max este un serviciu contracost.

La începutul lunii august conglomeratul american a anunțat de asemenea închiderea Boomerang Cartoon, platforma sa de streaming cu desene animate adresate copiilor și transferarea abonaților către noua Max.

Prețul abonamentului lunar pentru clienții Boomerang Cartoon era de 5,99 dolari pe piața din Statele Unite, unde cel mai ieftin abonament al Max, cel cu reclame, costă 9,99 dolari pe lună. În România abonamentul Basic cu publicitate costă 4,99 euro lunar.

Warner Bros. Discovery a raportat în bilanțul semestrial pentru al doilea trimestru al lui 2024 o depreciere cu 9,1 miliarde de dolari a rețelelor sale TV, o mutare venită după o reevaluare contabilă a activelor.

Problemele se datorează în cea mai mare parte faptului că veniturile din publicitate au cunoscut o scădere dramatică în ultimii ani pentru marile televiziuni americane în condițiile în care cele mai mari sume sunt cheltuite acum pentru publicitate digitală pe platformele social media sau Google.

Pe lângă Cartoon Network în portofoliul Warner Bros. Discovery se află televiziuni ca Food Network, CNN, TNT, TBS sau HGTV.

INTERVIURILE HotNews.ro