Sari direct la conținut

Sondajul comandat de Voiculescu il creste pe Nastase

Cotidianul

Un sondaj CURS platit de Antena 1 indica o diferenta de sapte procente intre Uniunea PSD+PUR si Alianta DA.

Cu toate acestea, directorul CURS, Sebastian Lazaroiu, a mentionat ca „procentele nu constituie o predictie a rezultatelor alegerilor generale“, intrucit acestea depind si de „modul in care vor vota nehotaritii, rata participarii la vot si impactul dezbaterilor televizate in ultimele 10 zile de campanie“. In sondajul CURS, 30% dintre subiectii intervievati sint nehotariti sau nu vor merge la vot.

In plus, a precizat Lazaroiu, sondajul CURS nu a cuantificat impactul scandalului Rafo asupra optiunilor de vot. Ca si un alt sondaj comandat de PSD acumm o saptamina, sondajul CURS mentine aceleasi diferente atit intre principalii trei candidati la Presedintie, cit si intre principalele trei formatiuni politice.

Directorul CURS a recunoscut ca exista doar mici diferente fata de sondajul Data Media, dar acestea nu sint relevante, intrucit trendul descendent in care se afla Basescu s-a constatat inca de la inceperea campaniei. In sondajul CURS, Uniunea PSD+PUR ar obtine 41%, Alianta PNL-PD este cotata cu 34%, iar PRM – cu 12%.

Nastase ar fi votat de 42% dintre respondentii sondajului CURS, in timp ce pentru Basescu au optat doar 32%, iar pentru Vadim Tudor – 13%. UDMR, cu 5%, este singura formatiune creditata cu sanse de a intra in Parlament. De partea cealalta, in cel mai recent sondaj realizat de CSOP si Gallup pentru PNL-PD, citat de surse din conducerea Aliantei, PNL-PD are 41%, fata 38% pentru PSD+PUR.

In schimb, Nastase conduce cu 40%, la doua procente distanta de Basescu. Exista o tendinta de crestere a „DA“, sondajul anterior indicind doar doua procente ale Aliantei inaintea PSD+PUR si patru ale lui Basescu in urma lui Nastase. Reprezentantii Aliantei au amintit ca si inainte de locale apareau pe piata sondaje favorabile PSD, infirmate de rezultatele ulterioare.

Lansarea sondajelor amintite face parte din „campania murdara“, Alianta apreciind ca el ar putea reprezenta un indiciu de frauda, dat fiind ca tot CURS va face, peste nici o saptamina, pentru Antena 1 si sondaje la iesirea de la urne.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro