Sari direct la conținut

Sorana Cîrstea anunță că ia „o pauză mai lungă” de la tenis: „Am ajuns în punctul în care durerea este insuportabilă”

HotNews.ro
Foto: Mike Egerton / PA Images / Profimedia
Sorana Cîrstea Foto: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

Jucătoarea Sorana Cîrstea a anunțat că ia „o pauză mai lungă” de la terenurile de tenis în condițiile unei probleme la picior ce o afectează de luni de zile, în condițiile în care durerile au devenit insuportabile.

„În ultimele 5 luni m-am luptat cu o fasciită plantară severă. Am făcut tot posibilul pentru ca să joc și să nu ratez turnee importante. Dar am ajuns în punctul în care durerea este insuportabilă, este foarte greu să mă antrenez și singura soluție rămasă este o pauză mai lungă“, a scris Sorana pe pagina ei de Facebook.

„Nu știm în acest moment cât va dura recuperarea, dar voi face tot posibilul să revin pe teren cât mai curând posibil. De asemenea, vreau să-mi exprim recunoștința pentru sprijinul dumneavoastră. Cu dragoste, Sori”, a mai spus ea.

Sorana a pierdut ultimele 5 meciuri jucate la simplu. Ultima ei victorie a fost în mai, la Roma, când a câștigat cu Marketa Vondrousova.

  • Potrivit Wikipedia, „fasciita plantară sau durerea de călcâi plantară este o afecțiune a fasciei plantare, care este țesutul conjunctiv care susține bolta piciorului. Aceasta determină dureri la nivelul călcâiului și al tălpii piciorului care sunt, de obicei, mai severe la primii pași ai zilei sau după o perioadă de odihnă. Durerea este, de asemenea, frecvent provocată de îndoirea piciorului și a degetelor spre tibie. Durerea apare de obicei treptat și afectează ambele picioare în aproximativ o treime din cazuri. Cauza fasciitei plantare nu este complet clară.”
INTERVIURILE HotNews.ro