Sari direct la conținut

Sorin Ionita, directorul Societatii Academice din Romania: La 6% nu poti ajunge dubland mecanic cota de contributie, ca sa iei 7 piei tot de pe cei care contribuie si IMM-uri. Trebuie largita baza de impozitare

HotNews.ro

In 2009 exista cel mai mic buget pentru sanatate din ultimii noua ani, ca valoare absoluta. Care sunt cauzele si ce solutii pot fi propuse? SAR a facut o analiza a politicilor de sanatate si farmaceutice in Romania, in care se arata ca deteriorarea recenta a performantelor sistemului sanitar din Romania este provocata de subfinantare si de lipsa unor reforme consecvente. Sorin Ionita, directorul Societatii Academice din Romania, a discutat online cu cititorii HotNews.ro.

Bugetul alocat sanatatii pe 2009 a scazut cu aproape 20% fata de anul trecut. Din lipsa banilor, anul acesta s-au incercat diferite masuri noi care sa reduca si mai mult cheltuiala cu medicamentele. Eficacitatea acestora asupra bugetului sanatatii ar fi oricum limitata, cat timp medicamentele reprezinta 22-23% din cheltuiala cu sanatatea. Directorul Societatii Academice din Romania, Sorin Ionita, a discutat online cu cititorii despre starea sistemului medical din Romania.

SAR a facut o analiza a politicilor de sanatate si farmaceutice in Romania, in care se arata ca deteriorarea recenta a performantelor sistemului sanitar din Romania este provocata de subfinantare si de lipsa unor reforme consecvente, dar si de deciziile opace si intempestive de stabilire a preturilor la medicamente, supraimpozitare si alocare distorsionata a fondurilor.

SAR propune solutii pentru evitarea unei crize majore in sistemul sanitar si farmaceutic romanesc, criza avand toate sansele sa se agraveze in lunile urmatoare.

  • Puneti intrebari prin formularul de comentarii de la sfarsitul articolului
  • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro