Sari direct la conținut

Sorin Oprescu: "Autostrada care strabate Bucurestiul va exista, chiar daca ma iau toti la misto. O visez noaptea"

HotNews.ro

Invitati la emisiunea „Eu cu cine votez?” (Antena 3), Cristian Diaconescu, candidatul PSD pentru Primaria Capitalei si Sorin Oprescu, candidat independent, au discutat, din nou, despre traficul din Bucuresti si despre masurile pe care acestia doresc sa le adopte.

„Exista un complex de masuri pentru traficul asta nenorocit. Prima masura ar fi construirea acelei autostrazi pentru care m-au luat toti la misto. E un proiect fezabil care s-a facut si in alte tari. Autostrada urmeaza sa pornesca de la cocoasele de la Otopeni, va strabate pe raza Bucurestiul, va fi o autostrada antifonata, cu verdeata pe ea. Aceasta autostrada va exista. O visez noaptea si va fi”, a declarat Sorin Oprescu.

Candidatul independent a recunoscut ca pentru un astfel de proiect vor exista zone de expropriere, dar ca „pentru interesul general al bucuresteanului, ca sa poata respira linistit, vom depasi aceste chestiuni repede”, mentionand ca proiectul se poate indeplini in 2 ani, „cu costuri scazute, mai putin decat autostrazile subterane”.

De cealalta parte, Cristian Diaconescu a declarat ca are o strategie urbana consolidata care se refera nu numai la traficul efectiv, ci si la dezvoltarea urbana a capitalei. „Vor fi sistematizate intersectiile, se va separa traficul de suprafata de cel subteran, metroul si linia de centura va trece in administratia primariei capitalei, nu se va accepta procesul de construire in mijlocul orasului si vom demara constructia liniei de metrou care leaga cartierul Drumul Taberei de Universitate si mai departe catre Pantelimon”.

Candidatul PSD a continuat, mentionand realizarea unor pasaje subterane si unele masuri care obliga aprovizionarea magazinelor si ridicarea gunoiului doar noaptea.

Rugat sa puna o intrebare primarului Adriean Videanu ca si cum acesta ar fi fost si el prezent in platou, Cristian Diaconescu a declarat: „De ce au disparut 310 ha de spatiu verde, intre 2004 – 2007? Cum a putut dumnealui sa accepte turnuri de 18-19 etaje langa biserica armeneasca sau catedrala Sf. Iosif?”.

La randul sau, Sorin Oprescu i-a adresat si el cateva cuvinte actualului primar al capitalei: „Sunt cateva proiecte bune pe care le voi continua si eu, insa tin sa-i atrag respectuos atentia ca am sa ma interesez ce s-a intamplat si cum au fost folositi banii pentru capitala. Am certitudinea ca 85% din fondurile financiare ale Bucurestiului sunt folosite doar pentru 5% dintre bucuresteni”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro