Sari direct la conținut

SpaceX: Următorul test al rachetei Starship ar putea avea loc miercuri / Zborul va fi cel mai ambițios de până acum

HotNews.ro
Racheta Starship a SpaceX, Foto: SpaceX
Racheta Starship a SpaceX, Foto: SpaceX

SpaceX ar putea încerca să efectueze următoarea lansare a rachetei prototip Starship miercurea aceasta, a dezvăluit CEO-ul companiei Elon Musk pe Twitter, potrivit CNBC.

Zborul va fi cel mai ambițios test al rachetei Starship de până acum, SpaceX vizând ca aceasta să atingă o altitudine de peste 15.000 de metri cu prototipul SN8 (Starship Serial Number 8).

Altitudinea țintită de noul test va fi semnificativ mai înaltă decât zborurile anterioare ale SN5 și SN6 din luna august care au atins o înălțime de puțin peste 500 de metri.

Starship SN8 este construită din oțel inoxidabil, prototipurile acesteia fiind versiunea finală a rachetei prezentate de Musk anul trecut.

SpaceX dezvoltă Starship cu scopul de a lansa echipamente, provizii și până la 100 de persoane simultan în misiuni către Lună și Marte.

Compania speră să depășească mai multe puncte de reper cu noul zbor însă Musk a avertizat pe Twitter că șansele unui succes complet sunt reduse la prima încercare.

„Multe lucruri trebuie să meargă bine, așadar o șansă de 1/3”, a notat acesta pe Twitter.

În timp ce rachetele Falcon 9 și Falcon Heavy ale SpaceX sunt parțial reutilizabile, scopul declarat al lui Musk este de a face Starship complet reutilizabilă, acesta dorind o rachetă care este mai apropiată de un avion comercial cu timpi scurți între zboruri.

REFERINȚĂ:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro