Sari direct la conținut

Spania – Anglia: Cine va fi Regina Europei?

Spania – Anglia: Cine va fi Regina Europei?

Duminică, de la ora 22:00, Olympiastadion din Berlin va fi locul cel mai fierbinte din fotbalul european. Finala turneului din Germania pune față în față Spania și Anglia, într-un meci care se anunță extrem de spectaculos. La Superbet, duelul dintre „Armada” lui Luis de la Fuente și „Leii” lui Southgate beneficiază de Supercote, Superpariuri, dar și de opțiunea BetBuilder. Descoperă oferta completă pentru Spania – Anglia și alege-ți favorita la titlul european!

Spania visează la a patra coroană

Spania, deținătoarea trofeului Ligii Națiunilor, este cotată cu prima șansă înaintea finalei de la Berlin, după ce a jucat excelent pe parcursul întregii competiții. Ibericii au obținut maximum de puncte într-o grupă cu Croația, Italia și Albania, primind primul gol abia în optimea câștigată cu 4-1 în fața Georgiei. „Armada” a avut primele emoții abia în sferturile de finală, când a eliminat Germania cu un gol marcat de Merino, în minutul 119, după 1-1 în timpul regulamentar. Franța a fost următoarea victimă a Spaniei, în semifinala de la Munchen, unde a fost condusă cu 1-0, dar Yamal și Olmo au întors rezultatul. Pentru „La Roja”, va fi cea de-a cincea finală europeană din istorie, după cele 3 câștigate în 1968, 2008 și 2012, și cea pierdută în 1984. 

De cealaltă parte, Anglia, deși cotată ca mare favorită la începutul turneului, nu a jucat conform așteptărilor fanilor, susținerea pentru Southgate a scăzut dramatic. Cu un lot evaluat la 1.5 miliarde de euro, englezii și-au câștigat grupa, dar fără a impresiona. O victorie la limită cu Serbia și două remize, cu Danemarca și Slovenia, au fost rezultatele „Three Lions” înaintea fazelor eliminatorii. În optimi, Anglia a fost condusă de Slovacia până în minutul 95, când Bellingham a trimis meciul în prelungiri, unde a reușit golul calificării. Cu Elveția, trupa lui Southgate a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a se califica în semifinale, după 1-1 în timpul regulamentar și la finalul celor 120 de minute. Tot pe muchie de cuțit a fost și victoria din penultimul act. Condusă de Olanda, Anglia a egalat prin Kane, iar Ollie Watkins, în minutul 90+1 a adus cea de-a doua prezență din istorie în finala unui Campionat European. În 2021, chiar pe Wembley, englezii pierdeau trofeul în fața Italiei. 

Palmaresul duelurilor directe dintre cele două finaliste este de partea Angliei, care are 13 victorii, față de cele 10 obținute de Spania, 4 partide încheindu-se la egalitate. 

La Superbet, Spania are cotă 2.50 să câștige finala de la Berlin, în timpul regulamentar, în timp ce Anglia a primit 3.50 pentru un succes în 90 de minute. Meciul care va decide noua Regină a Europei beneficiază de promoția Superavantaj. Dacă echipa pe care ai mizat are un avans de două goluri în orice moment al partidei, pariul tău este automat câștigător, indiferent de rezultatul final. Află aici tot ce trebuie să știi despre Superavantaj!

Ce spun cotele pentru marcatori

Doar câte un fotbalist de la fiecare finalistă a reușit să marcheze de 3 ori până acum, Dani Olmo și Harry Kane. Mijlocașul ofensiv al Spaniei a jucat doar în 5 din cele 6 partide disputate de „La Roja” la turneul final, înscriind împotriva Georgiei, în optimi, Germaniei, în sferturile de finală, și Franței, în semifinale, când a adus victoria ibericilor. 5.00 este cota pentru un nou gol marcat de Dani Olmo. Tot 5.00 a primit și noul „Golden Boy” al fotbalului spaniol, Lamine Yamal, care va împlini 17 ani cu o zi înaintea marii finale. 

Din tabăra englezilor, golgheterul all-time al naționalei, Harry Kane, a marcat împotriva Danemarcei, din penalty, cu Slovacia, în optimi, și din nou din lovitură de la 11 metri, în semifinala cu Olanda. Kane are cotă 3.20 să înscrie în finala de la Berlin, fiind urmat în topul posibililor marcatori de Ollie Watkins (3.40). 

Finala Europeanului din Germania se trăiește la intensitate maximă și în Super Social. Intră și tu în cea mai mare comunitate de superpariori din România și găsește inspirație pentru biletele tale verzi!

Conținut sponsorizat de Superbet