Sari direct la conținut

Spania, prima semifinalistă de la EURO 2024 – Meci dramatic la Stuttgart

HotNews.ro
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Naționala Spaniei Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Spania este prima semifinalistă de la Campionatul European, după ce selecționata antrenată de Luis de la Fuente a reușit să elimine Germania, scor 2-1, după un meci nebun care a avut nevoie de prelungiri.

Spania – Germania 2-1

Naționala pregătită de Luis de la Fuente a început tare confruntarea de pe MHPArena din Stuttgart și a expediat primul șut la poartă în minutul 2, prin Pedri, însă Neuer a respins balonul.

În minutul 8, jucătorul Barcelonei a fost înlocuit cu Dani Olmo, fiind accidentat de Toni Kroos, care a avut două intervenții urâte asupra sa și la Lamine Yamal, nesancționate de arbitru.

Lamine Yamal a trecut și el pe lângă gol în minutul 15, când a executat pe sub zid o lovitură liberă.

Prima șansă de gol a Germaniei a venit abia în minutul 35, la o fază la care lovitura de cap a lui Kai Havertz a fost reținută de Unai Simon.

În a doua repriză, spaniolii au trecut la conducere, după o fază superbă. Lamine Yamal i-a pasat excelent în minutul 52 lui Dani Olmo, care a apărut nemarcat și l-a executat pe Neuer cu un șut plasat.

Nemții s-au năpustit la poarta lui Unai Simon și au început să rateze ocazii din ce în ce mai mari. Fullkrug a lovit bara, iar Havertz a trimis peste poartă, după o greșeală uriașă a portarului spaniol.

În cele din urmă, Germania a găsit resurse pentru a trimite meciul în prelungiri. Intrat pe teren la pauză, Wirtz a dat lovitura în minutul 89, din pasa lui Kimmich.

Tot Wirtz a fost aproape de a o aduce în avantaj pe Germania, însă șutul său cu piciorul stâng s-a dus la o palmă de bara porții lui Unai Simon.

În minutul 119, Merino a dat lovitura pentru Spania, fiind scăpat din marcaj de Rudiger.

La ultima fază a partidei, Dani Carvajal a fost eliminat, după ce a văzut al doilea cartonaș galben.

EURO 2024, tabloul sferturilor

Spania – Germania 2-1

Portugalia – Franța / 5 iulie, ora 22:00

Anglia – Elveția / 6 iulie, ora 19:00

Olanda – Turcia / 6 iulie, ora 22:00.

INTERVIURILE HotNews.ro