Sari direct la conținut

Sticla apei minerale Aqua Carpatica, copiata dupa modelul folosit de o companie din Serbia, trebuie retrasa de pe piata

HotNews.ro

O companie din Serbia a dat in judecata Valvis Holding SA si Carpathian Springs, firme detinute de omul de afaceri Jean Valvis si care comercializeaza apa imbuteliata sub brandul Aqua Carpatica, reclamand faptul ca sticla este copiata dupa modelul sarbilor, si a castigat procesul. Tribunalul Bucuresti obliga firmele Valvis Holding SA si Carpathian Springs sa retraga de pe piata „toate produsele ce aduc atingere drepturilor de proprietate (…) si sa distruga pe cheltuiala lor toate ambalajele ce poarta reproducerea grafica a marcii tridimensionale”, se arata in decizia instantei, citata de Economica.net. Decizia instantei nu este definitiva.

Instanta a mai dispus si incetarea folosirii semnului reprezentand forma grafica a ambalajului buteliei comercializate sub denumirea AC AQUA AC pentru oferirea de produse, publicitatea (prin internet sau prin orice alta metoda, inclusiv prin afisarea semnului la intrarea in magazine, pe peretii magazinului, aplicarea pe materialele consumabile gen sacose, pungi, hartie de ambalat, cutii, etc.), fabricarea de produse, stocarea sau depozitarea, distribuirea, livrarea, comercializarea sau oferirea spre comercializare sau exportul de produse.

Omul de afaceri Jean Valvis a declarat pentru Economica.net ca „Este ridicol! Astept motivarea si dupa ma pronunt”.

Sursa citata noteaza ca, in cazul in care va ramane definitiva, decizia instantei ar putea afecta puternic afacerile Aqua Carpatica, care a ajuns si pe rafturile magazinelor din SUA, China, Japonia, Germania, Anglia, Spania, dar si in tarile arabe.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro