Sari direct la conținut

FOTO Opel prezintă un concept radical numit Experimental ce arată noua direcție de design a mărcii

HotNews.ro
Conceptul Opel Experimental, Foto: Opel
Conceptul Opel Experimental, Foto: Opel

Opel, parte a grupului Stellantis, va prezenta la salonul auto de la Munchen, la început de septembrie, un concept de SUV electric radical la care volanul se poate plia, atunci când nu este nevoie de el. Acest concept numit Experimental va deveni mașină de serie probabil în 2025 și ar putea fi produsă în Italia.

Opel Experimental este un SUV-coupe cu dimensiuni apropiate de Astra, iar marca germană va lansa o gamă de modele full-electrice, având la bază platforma modulară STLA din grupul Stellantis (din care fac parte mărci precum Fiat, Lancia, Citroen și Peugeot).

Platforma STLA Medium permite construcția de mașini cu baterii cu capacități între 87 și 104 kWh și cu autonomie maximă de 700 km.

​Opel anunța în vara lui 2021 că va vinde în Europa doar mașini electrice din 2028 și va fi readus pe piață, sub formă de mașină electrică modernă, un nume de succes din trecutul mărcii: modelul Manta.

Opel avea în prima jumătate din 2023 o cotă de 3,8% pe piața auto europeană. în creștere față de anul trecut. Opel a vândut 190.000 de mașini în UE în primele șase luni din an.

Vânzările Opel în Europa erau în mod constant la peste 1,4 milioane de mașini în anii 90, dar în ultimii ani au scăzut la sub 500.000.

Compania spune că dimensiunile exterioare plasează Opel Experimental în segmentul compact C, în timp ce interiorul este similar cu cel al unei mașini de segment D. „Multe dintre elementele de design și modul de gândire din spatele acestuia vor fi vizibile în viitoarele vehicule de serie”, spun germanii.

„Acest lucru a fost posibil prin eliberarea spațiului (detoxifierea spațiului) în interiorul Opel Experimental. Volanul se pliază fără probleme atunci când nu este necesar. Acest lucru este posibil datorită sistemului „steer-by-wire“, care reduce și mai mult greutatea prin eliminarea componentelor mecanice ale direcției. În plus, scaunele adaptive ușoare combină structura compactă, dar rezistentă, cu țesături realizate prin tehnologia 3D. Acestea asigură confortul extraordinar al scaunelor, caracteristic vehiculelor Opel, contribuind în același timp la eliberarea spațiului în interiorul acestui concept car”, spune compania.

Conceptul va fi prezentat la salonul auto de la Munchen care se ține între 4 și 8 septembrie.

„Cu un design exterior ultramodern, Opel Experimental oferă o viziune clară asupra direcției în care se va îndrepta marca Opel în următorii ani. Punctele de interes includ dotările de ultimă generație în materie de aerodinamică, habitaclul spațios și iluminat, cu scaune ușoare și head-up display de ultimă generație„, spune Opel.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro