Sari direct la conținut

Cât ar putea costa Ford Puma electric fabricat la Craiova și ce autonomie va avea

HotNews.ro
Ford Puma ST, Foto: Shutterstock
Ford Puma ST, Foto: Shutterstock

Ford a anunțat anul trecut că din 2024, la uzina din Craiova va fi fabricată o versiune 100% electrică a SUV-ul compact Puma, iar publicația germană Auto Bild scrie că mașina ar putea avea o autonomie de 350 km.

Puma electric ar putea costa undeva pe la 36.000 de euro, mai scrie publicația germană.

Pe plan local, cu subvențiile din programul Rabla Plus, prețul poate coborî spre 27.000 de euro.

Ford Puma EV ar putea avea baterie de 55 kWh și s-a speculat că vor fi mici diferențe de design față de versiunea de Puma cu motor termic, mai ales la faruri și la grila radiatorului.

Ford Puma a fost cel mai vândut model al mărcii în Europa în ultimii doi ani, mai ales că Fiesta iese din scenă. Datele JATO arată că Puma și-a găsit 77.000 de clienți în Europa în prima parte din 2023, fiind pe locul 17 în topul celor mai vândute mașini de pe continent. Puma și Kuga au fost cele mai bine vândute modele Ford în Europa în primele șase luni din acest an (peste 40% din vânzările totale ale mărcii).

Ford Puma EV va concura cu modele precum Opel Mokka și Peugeot e-2008.

În 2022, fabrica Ford de la Craiova a fost preluată de turcii de la Ford Otosan. În vara anului trecut, Ford Otosan a anunțat o investiție de 490 de milioane de euro, care va fi implementată până în 2025. Astfel, capacitatea totală de producție a fabricii de la Craiova va crește de la 250.000 vehicule/an la 272.000 de vehicule/an.

Ford a început să producă la Craiova modelele Transit Courier și Tourneo Courier, în variante diesel și pe benzină, iar de la anul vor fi fabricate și versiunile electrice, sub denumirile E-Transit Courier și E-Tourneo Courier.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro