Sari direct la conținut

Războaiele lui Musk: X (ex-Twitter) atacă o organizație care luptă împotriva urii online: „Finanțată de interese străine”

HotNews.ro
X-ul lui Elon Musk, Foto: JOSH EDELSON / AFP / Profimedia
X-ul lui Elon Musk, Foto: JOSH EDELSON / AFP / Profimedia

Platforma X, noul nume al Twitter, a intentat un proces în instanțele federale americane împotriva unei organizații care luptă împotriva difuzării de conținut care incită la ură pe internet, acuzând-o că desfășoară o campanie de denigrare nejustificată împotriva rețelei de socializare, potrivit AFP.

Center for Countering Digital Hate (CCDH), o organizație britanică cu o filială în Statele Unite, a respins acuzațiile și a acuzat X de „intimidare”.

De când Elon Musk a preluat în octombrie controlul Twitter, acum numit X, CCHR a publicat mai multe studii critice la adresa conducerii platformei.

Acesta susține că mai multe conturi care difuzează mesaje anti-LGBTQ generează milioane de dolari în publicitate pe rețeaua de socializare, crescând astfel veniturile platformei.

De asemenea, a subliniat că nu a fost luată nicio sancțiune împotriva a zeci de conturi „validate”, adică cele care au primit marca albastră distinctivă, care au publicat conținuturi antisemite, rasiste și pline de ură la adresa comunității LGBTQ.

În opinia lui X, CCDH „denaturează” cu bună știință natura conținutului postat pe platformă și „dă impresia că un mic grup de utilizatori (…) copleșește rețelele sociale cu conținuturi dăunătoare”, potrivit documentului depus luni la un tribunal federal din California.

Compania din San Francisco critică CCDH pentru că a obținut date referitoare la X fără autorizație.

De asemenea, aceasta susține că organizația „ia înfățișarea unui organism de cercetare”, deși, potrivit lui X, nu este așa, și sugerează că ar putea fi finanțată de guverne și interese străine.

X solicită instanțelor să interzică CCDH să acceseze și să utilizeze datele de pe platforma sa.

De asemenea, X solicită despăgubiri în valoare nespecificată, afirmând că studiile organizației au determinat anumiți agenți de publicitate să nu mai cumpere spațiu publicitar pe rețeaua de socializare.

Această acțiune „este o încercare evidentă de a reduce la tăcere criticile sincere” la adresa funcționării X, au scris avocații CCDH într-o scrisoare trimisă platformei și publicată pe site-ul acesteia.

„Această abordare nu ar putea fi mai contrară angajamentului de a respecta libertatea de exprimare clamat de actuala conducere a Twitter (X)”, au adăugat ei, cu referire la discursul lui Elon Musk, care se prezintă ca un apărător al libertății de exprimare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro