Sari direct la conținut

Cât vor plăti vechii abonați ai HBO Max pe noua platformă de streaming Max? Precizarea importantă făcută de companie

HotNews.ro
HBO Max, Foto: Rafael Henrique, Dreamstime.com
HBO Max, Foto: Rafael Henrique, Dreamstime.com

Abonații HBO Max vor beneficia în continuare de discountul promoțional de 33% și pe noua platformă de streaming Max, lansată marți, dacă au profitat de această ofertă lansată cu doi ani în urmă, a explicat Warner Bros. Discovery într-un răspuns pentru HotNews.ro.

Noul serviciu de streaming Max a înlocuit marți în România și pe alte piețe acum defunctul HBO Max, după ce această platforma creată după fuziunea giganților Warner Bros. și Discovery a fost lansată în Statele Unite în aprilie anul trecut.

Max a fost lansată pentru a unifica platformele de streaming pe care le aveau cele două companii, HBO Max, respectiv Discovery+. Una dintre marile modificări ține de faptul că abonamentul unic oferit pentru HBO Max se va transforma în 3 pachete distincte puse la dispoziția abonaților noii platforme.

Warner Bros. Discovery a anunțat încă de luna trecută prețurile pentru cele 3 variante de abonament, însă o necunoscută a reprezentat-o ce se va întâmpla cu vechii clienți ai HBO Max care și-au făcut abonament în timpul ofertei promoționale de dinaintea lansării acestei platforme de streaming în România în martie 2022.

Aceștia au beneficiat de un preț promoțional cu un discount 33%, plătind doar 3,30 euro pe lună. În momentul lansării HBO Max acestora li s-a promis că prețul redus va fi valabil pe toată durata de viață a abonamentului lor. Site-ul Max nu oferă însă explicații privind această categorie de abonați, ei putând vedea în conturile lor că sunt listați ca fiind pe un abonament „Standard Anterior”, cu același preț de 3,30 de euro lunar.

Abonații HBO Max vor beneficia în continuare de oferta promoțională și pe noua platformă Max

HotNews.ro a transmis celor de la Warner Bros. Discovery o solicitare de a clarifica această situație și a primit acum un răspuns.

Potrivit acestuia, clienții direcți ai HBO Max vor fi transferați automat către abonamentul Standard de pe noua Max, care va costa 6,99 de euro pe lună. Ei își vor păstra prețul actual valabil pentru HBO Max încă cel puțin 60 de zile. Dar de la următoarea dată de reînnoire a abonamentului, sau după 23 iulie 2024, se va face reînnoirea la noul abonament Standard de pe Max.

Clienții „direcți” ai HBO Max sunt considerați cei care și-au făcut abonament pe platforma de streaming, nu prin intermediul unor pachete oferite de furnizorii TV.

Astfel, clienții direcți care și-au făcut abonamentul în perioada promoțională de dinaintea lansării HBO Max cu 2 ani în urmă, având un preț lunar de 3,3 euro, își vor păstra acest beneficiu și pe noua platformă, dar raportat procentual. De altfel, aceasta a fost promisiunea făcută înainte de lansarea HBO Max, că va fi păstrată reducerea procentuală pe toată durata abonamentului, nu prețul în sine.

„Utilizatorii care s-au abonat la promoția HBO Max cu reducere pe perioadă nelimitată își vor păstra reducerea (procentuală, din prețul curent) atât timp cât își mențin abonamentul activ și respectă termenii și condițiile promoției respective”, a transmis Warner Bros. Discovery pentru HotNews.ro.

Altfel spus, pentru această categorie de abonați prețul lunar al abonamentului va fi de aproximativ 4,5 euro.

Ce variante de abonament oferă noua platformă de streaming Max

Pentru clienții noi sau cei care se gândesc la o schimbare a actualului abonament, cele 3 variante de abonament oferite de Max arată în felul următor:

  • Basic cu publicitate: Calitate video Full HD. Streaming concomitent pe două dispozitive, dar cu publicitate – 4,99 euro lunar;
  • Standard: Calitate video Full HD. Streaming fără reclame pe 2 dispozitive concomitent. Va permite până la 30 de descărcări pentru vizionarea offline – 6,99 euro lunar;
  • Premium: Calitate video Full HD sau 4K și cu sunet Dolby Atmos, (în funcție de disponibilitate). Streaming fără reclame pe 4 dispozitive concomitent. Va permite până la 100 de descărcări pentru vizionare offline, cu limitări pentru a preveni abuzurile – 9,99 euro lunar.

La acestea se adaugă o „Extraopțiune Sport” care va costa 3 euro lunar. Cei care optează pentru această opțiune vor putea urmări în direct unele dintre cele mai importante evenimente sportive din jurul lumii. În esență este vorba de transmisiunile Eurosport, televiziune deținută de Warner Bros. Discovery.

Pentru toate cele 3 variante de abonament (minus Extraopțiunea Sport) clienții care achită în avans prețul abonamentului pe un an vor beneficia de un discount echivalent cu prețul pe două luni.

N.r.: Articolul a fost actualizat pentru a explica diferența dintre abonații „direcți” ai HBO Max și cei care și-au făcut abonament prin intermediul unor furnizori de servicii TV.

FOTO Articol: Rafael Henrique, Dreamstime.com.

Pe același subiect:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro