Sari direct la conținut

JT Grup Oil vine la Bursa de Valori București cu o ofertă publică de 10 milioane de acțiuni. Debutul pe piața bursieră va aduce un plus de 14 milioane euro la capitalizarea existentă

Smile Media
Steluța Lebidov, Bogdan Aldea, Foto: JT Grup Oil S.A.
Steluța Lebidov, Bogdan Aldea, Foto: JT Grup Oil S.A.

După listarea cu succes a unuia dintre cei mai importanți furnizori de gaze naturale din România, JT Grup Oil S.A., companie care activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul JT Terminal, cel mai nou terminal privat de produse petroliere din portul Constanța, și-a anunțat intrarea pe piața bursieră, începând cu data de 28 mai 2024.

În sedința din 22 mai 2024, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat anunțul privind decizia de listare a JT Grup Oil în cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacționare – piața AeRo, prin vânzarea a 10 milioane de acțiuni. Intervalul perioadei de ofertă este 28.05.2024 – 10.06.2024, iar acțiunile sunt tranzacționate sub simbolul „JTG”.

Oportunități promițătoare pentru investitori

Subscrierea minimă este de 300 de acțiuni, iar în primele cinci zile ale ofertei, investitorii vor beneficia de o reducere de 16% din prețul de ofertă și vor putea subscrie acțiuni la prețul de 5,46 lei per acțiune. Acțiunile oferite subscrise începând cu a șasea zi lucrătoare de ofertă vor fi vândute investitorilor la prețul de ofertă de 6,50 lei/acțiune.

În plus, prin politica de dividend, Grupul vizează o repartizare echilibrată a rezultatului net conform aşteptărilor acţionarilor, cât şi nevoilor de dezvoltare ale companiei.

„Suntem încântați să anunțăm oficial data listării JT Grup Oilpe Bursa de Valori București și să oferim investitorilor șansa de a participa la următoarea etapă din parcursul nostru de creștere. JT Grup Oil a demonstrat în mod constant angajamentul său față de performanță și excelență în această industrie, iar listarea la bursă ne consolidează poziția de jucător important în sectorul energiei și, în același timp, oferă investitorilor acces la oportunități de investiții promițătoare într-un domeniu de activitate vital pentru economie. În ultimii zece ani, profitul companiei a fost de 51 milioane de lei, reflectând o performanță financiară solidă și sustenabilă. De asemenea și cifra de afaceri din ultimii cinci ani a înregistrat o creștere constantă de la 171 milioane de lei în 2019 la 224 milioane de lei în 2023, lucru ce demonstrează capacitatea companiei de a se adapta la cerințele pieței, de a inova și de a-și optimiza operațiunile pentru a impulsiona creșterea continuă și succesul pe termen lung.„, adaugă Steluța Lebidov, CFO, JT Gup Oil

Bogdan Aldea, Președinte al Consiliului de Administrație și Director General al JT Grup Oil S.A afirmă: ”Astăzi am făcut un pas important în ceea ce privește consolidarea poziției JT Grup Oil pe piața financiară. Aprobarea prospectului de către ASF și listarea efectivă pe piața bursieră marchează un moment important atât pentru companie cât și pentru investitorii interesați să participe la dezvoltarea constantă a JT Grup Oil, ce asigură succesul nostru continuu într-o piață competitivă cum este cea a energiei.”

Planuri de extindere în urma debutului pe piața bursieră

Debutul JT Grup Oil la BVB va majora capitalul social al companiei la 35 milioane de euro, iar finanțarea obținută va fi alocată pentru dezvoltarea și consolidarea liniilor de business, de la creșterea volumelor tranzacționate pe piața locală, până la deschiderea de noi puncte de desfacere atât B2B cât și B2C.

JT Terminal, proiectul strategic care va consolida poziția României ca hub regional pentru produse petroliere lichide

Concomitent cu listarea la bursă, compania JT Grup Oil dezvoltă JT Terminal, un obiectiv strategic pentru sectorul energetic al României. Investiția în noul terminal este de 25 de milioane de euro, sumă obținută prin accesarea un grant de infrastructură mare de 11,5 milioane de euro, capital propriu și o linie de credit de la UniCredit de 9 milioane de euro.

Amplasat în incinta Portului Constanța Nord, zona fluvio-maritimă, terminalul va dispune de opt rezervoare cu o capacitate totală de stocare de 31.500 de tone. Conectat pe calea ferată și rutieră la infrastructura portuară și națională, noul terminal multi-modal și complet automatizat, va permite încărcarea și descărcarea simultană a navelor, vagoanelor și cisternelor, reducând timpii de așteptare în port pentru încărcarea sau descărcarea carburanților. Spre deosebire de primul terminal din port, care a fost construit în anii 60 și care este deținut de statul român, acesta este rezultatul unui proiect privat, care utilizează cele mai moderne tehnologii disponibile în prezent.

****

Despre JT Grup Oil S.A.

În prezent, JT Grup Oil S.A. desfășoară operațiuni de distribuție de carburanți în zona de Sud-Est a României cu ajutorul unei flote proprii de 11 cisterne cu o capacitate de până la 40.000 de litri, dotate cu pompe și indicatoare pentru măsurarea cantității livrate. Pentru distribuția de carburanți în zona de nord a țării, compania are parteneriate cu reprezentanți ai mediului de business, colaboratori pe termen lung.

Fondată in 2001, JT Grup Oil S.A. este una dintre cele mai importante companii care activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul primului terminal privat de produse petroliere din România în portul Constanța. În perioada 2004-2005, a construit un terminal de bitum la Medgidia, pe care l-a vândut la scurt timp după recepție, iar banii obținuți în urma vânzării au fost investiți în dezvoltarea rețelei de distribuție de carburanți. În 2008, compania a început să dezvolte rețeaua de distribuție și a introdus pe piață peste 250 de rezervoare dotate cu pompe și indicatori de nivel. Din 2023, JT Grup Oil S.A. și-a diversificat gama de produse, și a accesat segmentul de motorină fără acciză, care deservește vasele comerciale pentru porturile Midia și Constanța.

Articol susținut de JT Grup Oil

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro